maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kännykkäpussukoita

 Novitan kesäkäsityöt 2013 lehdessä on vaikka mitä ihania ohjeita. Ostin lehden oikeastaan vain näiden pussukoiden ohjeen vuoksi. Tarkoituksenani oli virkata isompi kerhokassi, mutta innostuinkin näistä kännykkäpusseista. Kokeilin ohjetta siniharmalla Gjestalin Raggegarna -langalla, koukku 5. Pussukka valmistui yhdessä illassa ja oli hauska virkata. Alkuperäisessa ohjeessa on käyttey Novitan Hanko lankaa, mutta toimii myös villalangasta :). Näihin onkin hyvä käyttää pieniä laatikon pohjalle jääneitä keriä.



Allaoleva punainen pussi on neulottu kaksinkertaisesta Laurin villalangasta, jota jäi conversesukista hiukan yli. Ajattelin yllättää sukkien saajan myös samanvärisellä kännykkäpussilla, johon myös kiinnitin tuon converse -merkin. Tuli itseasiassa aika hauskan näköinen ja taidan jatkossakin käyttää aina välillä tuota merkkiä. Meinasin ensin jättää kahvat pois, mutta pujottamalla kaularemmin niiden alta, saa suun suljettua eikä kännykkä pääse putoamaan.

kauluri

Ystävänpäivän kunniaksi neuloin kolleegalleni tällaisen kaulurin Novita lehdestä. Työkaverini on oikea vilukissa ja niskat ovat välillä aivan jumissa. Jotta tietokoneen ääressä istuminen olisi mukavampaa, lämmittää kauluri niskoja kivasti. Lanka on tietysti pikkiä Isoveli-lankaa, jota tarttui mukaani Käydessäni Novitan Korian myymälässä.

valmistujaiskakkuja

 Kesäkuussa valmistuin Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta ja sain taskuuni ylemmän AMK tutkinnon todistuksen Yrittäjyyden ja Liiketalouden koulutusohjelmasta. Kutsuin muutamia sukulaisia ja ystäviä juhlistamaan sitä kanssani ja päätin tehkä sekä voileipäkakaun ja täytekakun tarjolle. Voilepäkakku oli kinkkutäytteinen. Muita täytteitä oli kasvis-tuorejuustotäyte, punajuurisalaattia ja pirkan sinappikurkkusalaattia.


Täytekakku oli pienoinen kokeiluversio... Pohjaan koostui 2 eri kakkuohjeesta: punainen samettikakku ja lakristsi-suklaakakku. Punainen samettikakkupohja vain ei ollut kovin punainen, kun en uskaltanut käyttää tarpeeksi elintarvikeväriä. Seuraavan kerran sitten. Täytteenä on sitruuna-lakritsi-tuorejuustotäytettä ja lakritsi-suklaatäytettä vuorotellen. Kuorrutteena on vaahtokarkkimassaa. Ruusun ja lehdet olen tehnyt sokerikakkumassasta.

Hyvää oli vaikka itse sanonkin :)

lasten sukat

Työtoverini pyysi minua neulomaan lapselleen talvella villasukat, kun entiset oli jo jäänyt pieneksi. Lapsi halusi punaiset sukat, joten tuumasta toimeen. Sukat valmistui nopeasti ja koristeekis on laitettu Hot Fix kalvosta sydämiä sivulle. Eivät vain näy kuvassa, kun tehty punaisella värillä.

Lanka on Atelje Margaretasta tilattua Anne lankaa.

Tuubihuiveja

 Nämä tuubihuivit valmistui vihdoinkin alkutalvella. Lanka on ostettu lankamaailma Nordiasta ja se on Marks&Kattensin Fame Rand lankaa (70% villaa, 25% polyamidia ja 4% akryyliä). Ylemmän kapean putkihuivin olen muistaaksen neulonut 3 puikoilla ihan edestakaisneuleena ja lopuksi ommellut sivusauman. Ohje on omasta päästä.



Alempi tuubihuivi on neulottu Garnstudion sivuilta löytyvän mallin  DROPS 142-28, DROPS Design: Malli nro db-003, mukaan. Puikot oli 5. Huivi valmistui nopeasti ja lanka oli todella passelia ohjeelle. Huivi on tehty lapsen kaulaan sopivaksi ja löytänee tiensä joulupaketteihin.


conversevillasukkia

 Näitä villasukkia on tullut neulottua enemmänkin... Ohje on Novitan Sukkalehdestä. Kuten aiemmin olen täällä blogissa tainnut kertoa, olen vain muuttanut tuota tähtikuviota. Materiaalin kuva löytyy täältä blogista ;)

Punaiset sukat on neulottu Laurin villalangasta, jonka valmistuttajan on Natura. Lanka on itseasiassa ostettu Ylläsjärven Eelin kaupasta. Sukat on menossa talvella tapaamalle nuorelle naiselle, joka oli ystäväni työkaveri. Alotin neulomaan niitä jo maaliskussa Ylläksen matkallani, mutta muuttohässäkät ja käsivaivat viivästytti sukkien valmistumista. Heti kesäloman alkajaisiksi laitoin nauhat sukkiin ja ompelin merkit kiinni. Nyt sukat vain odottaa toimittamista perille.

Nämä turkoosit sukat valmistuivat jo alkuvuodesta. Ystävättäreni tilasi sukat ystävälleen Norjaan. Kuva on otettu jo helmikuussa, mutta en vain ole saanut aikaiseksi päivittää blogia. Lanka on Novitan 7-veljestä lankaa.

Minulla on tällä hetkellä ainakin 3-4 converse villasukat työn alla ja kaikki on menossa ystävilleni tai heidän poikaystävilleen ym. Onneksi loman loputtua junassa on aikaa neuloa urakalla sukkia :)

virkattuja koreja

Ostin keväällä kokeeksi Hooked Zpagetti -lankaa, joka on 100% kierrätysmateriaalia. Virkkasin keväällä langasta kassin, joka edelleen odottaa koristeita ja lankaa jäi vielä jäljelle. Olen pitkään halunnut virkata koreja ja nyt yhtenä iltana tuumasta toimeen. Ohje on Novitan Kesäkäsityöt 2012 lehdestä. Suurempaan koriin tein vain pari kierrosta enemmän kuin pieneen. Väri näyttää kuvassa sinisemmältä kuin todellisuudessa. Väri on vaalea turkoosi.

valmistuneita töitä pukkaa

Vuosi on ollut kiireinen, enkä ole ehtinyt edes blogia paljoa päivittää. Kevät meni muuttopuuhissa ja käden kipeytymisen takia en pystynyt vähään aikaan tekemään mitään käsitöitä. Näin kesälomalla päätin tehdä muutamia keskeneräisiä töitä valmiiksi, mutta kuten ennenkin intouduin tekemään uusia juttua ja vanhat jäi edelleen sinne laatikkoon odottamaan :).