perjantai 30. heinäkuuta 2010

langanostokielto..;-)


Annoin itselleni lankojen ostokiellon keväällä. Päätin, että entiset täytyy neuloa pois ennen uusien ostamista... eihän se kyllä aivan pitänyt kuten kuvasta näkyy. Poikkesin kesäkuussa Lankamaailma Nordiaan ostamaan harmaata sukkalankaa. Mukaan tarkkui kuitenkin herkullisia värejä ja olihan tuosa raggegarn -langassa yksi säie harmaata ;-). Täytyy käydä syksymmällä ostamassa sitä harmaata lisää. Tästä kasasta on kyllä jo neulottu puolet pois.

Tällä hetkellä sormet syyhyää tuota limen väristä lankaa, josta olisi tarkoitus neuloa lapaset tai ehkä sittenkin villasukat...

turkoosia....

Olen tänän keväänä ihastunut turkoosin eri sävyihin ja langanostokiellosta huolimatta on niitä sävyjä tarttunut kaupasta mukaan ;)

Vaalea turkoosi lanka on Novitan 7-veljestä lankaa, jonka ostin joskus keväällä. En vain voinut jättää sitä hyllyyn. Varren raitoihin käytin taas langanloppuja. Vaikka sukat on kokoa 42.43, jäi lankaa reilusti yli, joten käytin sitä pienempien kokoa 35-37 villasukissa tehosteena. Lankaa jäi vieläkin yli, joten neuloin lopusta naisten lapaset.

Tummempi turkoosi lanka on Sirdar -lankaa, joka vahvuudeltaan vastaa ehkä Novitan Nalle lankaa. Lapaset olis vielä tarkoitus koristella tuolla tummalla turkoosilla... jos vain jaksan. Voi olla, että menee käyttöön näinkin.

kesän aikana valmistuneita käsitöitä


Yllättäen olen kesänkin aikana neulonut villasukkia.

Punaiset lastten sukat on tehty Novitan 7-veljestä langasta. Sain ystävältäni tuota kirjavaa lankaa ja niistä tuli oivat varret sukkiin. Kärkiosa on marttojen väriä, johon olen ihastunut kovasti.

Pinkkiraidalliset sukat on neulottu Järbo Garnin lankaa, jota löysin Lankamaailma Nordiasta. Varmistaakseni langan riittävyyden naisten sukkiin kokoa 40-41, neuloin kantapään Novitan Nalle Aloe Vera-langasta. Beige väri sopi hyvin peruslangan sävyihin.

Ruskeanharmaat onkin miesten sukat kokoa 42. Varteen on käytetty jämälankoja, kantapää ja kärkiosa on neulottu raggegarn langasta. Raggegarn-lanka on mielestäni todella hyvä sukkalanka. Se on suhteellisen paksua, mutta kestää kulutusta erittäin hyvin.