torstai 23. elokuuta 2012

virkatut converset

Ystävättäreni sai poikavauvan pari viikkoa sitten ja converse villasukkien innoittaman, piti myö pikkuiselle tehdä sellaiset. Tällä kertaa tein ne virkkaamalla. Järbon sivuilla on ohje näihin ihaniin tossuihin. Lankana käytin Jannea (sin) ja Ren ny ull (valkoinen), joita olen ostanut lankamaailma Nordiasta. Molemmat langat ovat norjalaisia gjestalin lankoja. Ohjeessa käskettiin neulomaan puuvillalangasta, mutta näin syksyä vasten villa on lämpöisempää. Näihin tossuihin tein nauhan punomalla. Kaverini tilasi minulta parit tossut  ja laitan niistä kuvat myöhemmin.

Kransseja

Villasukkien puurtamisen välillä innostuin neulomaan paperinaru kransseja, yhden isomman (oranssi) ja kaksi näitä pienempää. Valkoinen paperinaru loppui ja mietin, mitäs nyt. Onneksi oli tätä Hjerte boucle -lankaa ja neuloin päälliosan siitä. Koristelut vielä puuttuu, mutta molemman ovat menossa lahjaksi.

Viime jouluksi neuloin tällaisen kranssin ja laitoin sisälle valot. Kranssi koristaa olkkarin seinää ja aina silloin tällöin pidän siinä valoa. En malta edes oottaa pimeneviä syysiltoja, kun saa polttaa siinä valoja.

Paperinaruvyyhtejä ei oikein tahdo kaupoista saada, mutta odotan innolla Tampereen kädentaidon messuja, josta aion ostaa sitä eri väreissä muitakin paperinarutöitä varten. Kranssin ohje löytyy www.taitopirkanmaa.fi ja valmistuu nopeasti.

Kierrätystä parhaillaan

Tuttavani oli facebookissa päivittänyt kuvia virkkaamistaan matoista. Kuteet hän oli tehnyt itse kierrätyskeskuksesta hankkimista lakanoista. Tästä sain minäkin iden virkata kulahtaneesta pussilakanasta matto. Matosta tuli aikas kivan näköinen vaikka itse sanonki. Materiaalia kuluui yksi pussilakana ja yksi tyynyliina. Ohje on Kauhavan lanka-aitan sivuilta. Matto on virkattu 8 virkkuukoukulla ja kuteen leveys noin 2 cm. Maton halkaisija on noin 75-80 cm

Kierrätyksestä intoutuneenä päätin laittaa kuteeksi myös yhden Nanson yöpaidan, jossa oli edessä liimatahra ja saumat ratkeilleet. Kauhavan lanka-aitan sivuilla oli ohje myös virkattuun koriin ja tuloksena syntyi pieni kori. Yksi naisten yöpaita riitti juuri ja juuri koriin. Valmiista korista ei ikinä uskoisi, että se on tehty yöpaidasta. Halusin koriin kahvat, jotta sitä on helponmi liikutella