sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Puikkokotelo - kierrätystä

Mulla on taloudessa 2 erilaista kapsulokahvin keitintä, koska juon niin vähän kahvia. Yhtenä päivän pohdin voisiko noita tyhjiä kapseleita hyödyntää jotenkin ja mieleeni tuli tietty puikkokotelo. Olen joskus ostanut kädentaidon messuilta puiset sellaiset, mutta viime vuosina niitä ei ole enää ollut myynnissä.

Tämä kotelo on tehty Dolce Guston tyhjästä kapselista. Kapselia oli aika ikävä avata ja putsata, mutta onnistui lopulta. Näissä on valmiiksi päissä reikä, josta saa pujotettua kuminauhan. Olen laittanut helmet kuminauhan päähän, jotta  kuminauha ei tule sieltä pois. Näistä tuli niin isot, että sain lähes kaikki sukkapuikkoni koteloon. Tilaa on vielä muutamille puikoille, joten jos yhtään käsityötä ei ole puikoilla, saan loputkin puikot koteloon.

Summa summaarun... On vähän turhan isot päivittäiseen käyttöön. Seuraavaksi täytyy kokeillaPaulig Capsulon tyhjiä kapseleita. Ne ovat pienemmät ja saattaa siis toimia paremmin tähän tarkoitukseen, kunhan vahvistaa pohjan ettei puikot tule läpi.

Makuupussille uusi kompressiopussi

Syksyn myötä olen kaivanut ompelukoneeni esille ja ommellut paljon vaelluksella tarvittavia pakkauspusseja. Niistä laitan kuvia sitten myöhemmin lisätietojen kera. Päätin myös ommella toisella talvimakuupussilleni uuden pakkauspussin eli kompressiopussin. Makuupussin oma oli mielestäni liian iso ja paksu, joten tein halkaisijaltaan hieman pienemmän pussin, jotta se vie rinkassa vähemmän tilaan. Valitsin kankaaksi paksun maastopukukankaan, joka on pinnoitettu vettähylkiväksi. Pussin ei tarvitse pitää vettä sillä pakkaan sen aina vielä vedenpitävään pakkauspussiin, jotta ei kastu vaikka rinkka kastuisi. Tässä kuva pussista, ennen kuin otin makuupussiin taas säilytettäväksi toiseen tilavaan pussiin. Kaikkihan tietää, että makuupussia ei saisi säilyttää tuossa pakkauspussissa, vaan sen tulisi olla isossa pussissa tai puuvillaisessa vaatepussissa, jotta sen eristysominaisuudet säilyvät ;)

Nuttu Etiopiaan

Neuloin pitkästä aikaa taas nutun lähetettäväksi Etiopian pienokaisille. Sain eilen vielä pääteltyäkin nutun ja täytyy laittaa postiin Tuuria kohti parin muun nutun kanssa. Turkoosi lanka on Baby Merinoa ja muuta sekalainen sarja jämälankoja Novita Woolia, Nallea, Baby Merinoa jne. Vaikka näitä raidallisia on hirveä päätellä, saa näihin nuttuihin jämälangoista upeita värejä.

käsillä neulottu huivi

Facebookin innoittamana kokeilin tuubihuivin neulomista käsillä. Mulla on paksut ranteet, joten huivista tuli löysä mutta lämmin. Lankana on Novita Kelo 3-kertaisena. Tässä olen käyttänyt 2 kerää ruskean sävyistä ja 1 kerän pinkinsävyistä. Huivi on luonnossa kauniin värinen.

Villasukkia

 Ostin kirrputorilta villasekoitelankaa tässä upeassa pinkin sävyssä. Erään villasukkakirjan innoittamana neuloin siitä ja Viking vilma langasta tälläiset kukonaskel villasukat joulupakettiin. Ohjeessa koko sukka oli tehty kukonaskelkuviolla, mutta mielestäni tässä värissä pinkki pääsee oikeuksiin, kun vain varteen on tehty kuviointi. Lanka vastasi paksuudeltaan Novitan 7 veljestä lankaa, mutta sitä oli paljon mukavampi neuloa. Saa nähdä miten kestää sukassa käytettäessä. Yllättäen ne odottaa vielä päättelyä...
 Tämän langan olen ostanut ehkä vuosi sitten Fiina neuleesta Helsingistä. Se oli hauskan näköistä joten oli pakko ostaa sitä. Lanka on Regia 6-fädig Stripemania muistaakseni. Olin nuukuuksissa ostanut vain yhden kerän ja päätinkin neuloa sukat kärjestä varteen pitkästä aikaa, jotta lanka varmasti riittää. No vähän jäi jäljellekin. Näiden varsi on tarkoituksessa tehty vähän matalammaksi. Ovat jalassa todella mukavat ja lanka on laadukasta. Nämäkin sukat ovat menossa joulupakettiin.
Näiden sukkien valmistumiseen vaadittiin useampi vuosi. Muutama vuosi sitten tilasin Atelje Margaretasta tätä Dropsin Fabel lankaa ja aloin neulomaan itselleni ohuita sukkia. Sain varren tehtyä kun tarvitsinkin puikot johonkin muuhun. Tänä keväänä ja kesänä päätin vihdoinkin neuloa sukat valmiiksi. Eihän siinä sitten kauaa mennyt, kunhan vain sain aloitettua homman. Nyt on sukat valmiina ja saattaa loppujen lopuksi mennä joulupakettiin... tai sitten ei....

Virkatut pikkukorit

 Näitä on tullut aina jossain välissä tehtyä langanlopuista. Kivoja pikkulahjoja ja säilytysastioita.

Converse tossut

 Sain pyynnön neuloa Converse- sukat teini-ikäiselle tytölle. Näin Facebookin voihan villasukka-ryhmässä tällaiset ihanat vähän pidemmälle viedyt tossumalliset sukat. Ohjekin löytyy tuolta kyseisestä ryhmästä. Nämä on huomattavasti työläämmät kuin Novitan ohjeen mukaiset, mutta ovat enemmän tossumalliset. sullaan neulotaan erikseen vielä tuo valkoinen reunus ja nauhoille omat ulokelistat. Mä inhoan päättelyä ja näissä sukissa sitä riittää. No toisetkin vähän pienemmän kokoiset turkoosin värissä on lähes valmiit. Lankana on musta Anne lanka muistaakseni.