sunnuntai 22. marraskuuta 2015

villasukkia

 Syksyn myötä olen saanut valmiiksi keskeneräisiä käsityöitä ja aloittanut hurjasti uusia.... Sinimustat sukat aloitin neulomaan jo viime syksynä, mutta lanka oli niin ohutta.... Lankana on Hotsock, joka on ihanaa neuloa ja erittäin laadukasta lankaa. huonona puolena on sen ohuus...

Ruskeanharmaat sukat on kokoa 42-43 ja menossa läksiäislahjaksi työpaikalla eräälle eläköityvälle henkilölle. Varsi on tehty nouevalla silmukalla ja väliin tehty ruskealla langalla nurinneulottujan raitoja ikään kuin ruuduttaen. Lankana on Novitan 7 veljestä

Karkkikuuset

Näin facebookissa hauskan idean tehdä karkkikuusia suklaakonvehdeista. Ostin 3 rasiaa, joista tein 4 kuusta ja söin luput :)  2 edessänäkyvää kuusta on tehty ohjeen mukaisesti kuumaliimalla konvehdit pyramidin malliseen pahviaihioon. Tein sen 3 kolmiosta. 2 takana olevaa on tehty liimaamalla konvehdit kuumaliimalla kartion muotoiseen kartonkiin ja niistä tuli mielestäni kauniimmat muodoltaan. Oli oikeastaan aika kivaa tehdä näitä ja siten antaa joulusuklaat vähän erilaisessa muodossa.

Kuusista puuttuu vielä lahjanauha koristeena, mutta kissani kanssa lahjanauhan käyttö ei onnistu. Kissani kun haluaa syödä nauhaa ja se on vaarallista kissalle. Katti kaivaa nauhan vaikka mistä, joten täytyy viimeistellä jossain muualla tai suljetun oven takan joku kerta. Ovat kyllä kauniita ihan näinkin ja teen ehkä työtovereilleni tällaiset joululahjaksi tänä jouluna. Konvehtien määrä riippuu kuinka ison kuusen haluaa tehdä.

lasten villasukat

 Ystäväni pyysi minua neulomaan kahdet villasukat pojalleen, jolla jalka on kasvanut kovaa vauhtia. Siniset sukat on neulottu 7-veljestä langasta. Väri on ihana suomenlipun sininen :).

Toiset sukat neuloin Hotsock -langasta ja Maijasta. Ovat siis ohuemmat ja mahtuu paremmin esim. kenkiin sisälle. Tein sileän varren, jotta langan oma raitakuvio tulisi paremmin esille. Sukkaa rauhoittaa mukavasti lyhyt musta resori ja kantapää.

Koirasukat

Nämä Novitan 7-veljestä langasta neulotut koirasukat meni läksiäislahjaksi työkaverille, jolla on Labradorinnoutaja. Varsi on neulottu kääntövartena. Mietin pitkään miten teen silmät ja käytönnönsyistä päädyin tekemään valkoiset osat huovasta, johon ompelin kookosnapit silmiksi.

Idean sain kirppikseltä ostamistani sukista. Omissa sukissa silmät on tehty silmukoita jäljitellen. Näitä oli hauska tehdä ja saaja tykkäsi kovasti.

Tappara villasukat

Joululahjaksi on valmistunut sitä sun tätä ja välillä vähän huumoria mukanapitäen. Nämä Tappara aiheiset villasukat on menossa lahjaksi serkun miehelle, joka on tapparafani. Nämä oli ensimmäiset ja viimeiset tekemäni fanisukat ;)

Kuvio on neulottu ja löysin kaavion Facebookin ryhmän kautta. Lankana on Novita 7-veljestä, paitsi oranssi on Gjestalin vastaavaa lankaan. Novitalta en onnistunut löytämään haluamani sävyistä oranssia lankaa.