perjantai 11. helmikuuta 2011

Ystävänpäiväkortteja

Olin viime viikolla sairaana ja sinä aikana valmistui todella hyvin pieniä käsitöitä ja siinä sivussa myös ystävänpäiväkortteja. Tänä vuonna virkkasin niihin kukkia Flox Star langasta ja lehtiin käytin joko softista tai sitten osaa virkkasin lehdet Blend Bamboosta. Näihin kukkiin voisi hyvin käyttää langanloppuja.

Kortin taakse oli tarkoitus kirjoittaa vielä jokin runonparsi, mutta en sitten sairaana enää jaksanut. Ensi vuonna sitten. Tänä vuonna lähetin vain muutaman kortin, mutta ensi vuonna sitten.

tiskirätti

Tämä tiskirättiohje on Novitan lehdestä kesä 2010. Jätin vain uloimman reunakerroksen tekemättä. Tähän malliin upposi 2/3 kerää. Neuloen yksi 50 g kerä riittää 3 tiskirättiin, mutta virkaten max kahteen. Käyttöön menee kuitenkin ja mikä parasta on ekologinen vaihtoehto ja kestää 60 asteen pesun.

unikkotiskirätti

aiemmin virkkasin unikkopatalappuja ja neuloessani perinteisiä neliskattisia tiskirättejä, välähti mieleeni neuloa tiskirättejäkin unikon muotoon. Tuli aikas kiva ja tätä kehtää keittiössä ihailla.

Lanka on Hjerte Garnin Blend Bamboo ja virkkuukoukku 4. Ohje on novitan patalappuohje, mutta mukaellen. Olen virkannut enemmän kerroksia ja olisi itseasiassa saanut olla vieläkin suurempi eli täytyy virkata lisää.

Egyptiläiset lapaset

Näiden lapasten ohjeen olen tulostanut Ullaneule.net -blogista jo pari vuotta sitten ja silloin oli tarkoitus aloittaa neulominen. Toisin kävi. Joulukuussa tein uuden vuoden lupauksen ja päätin neuloa talven aikana itselleni vihdoin ja viimein nämä ihanat lapaset. Ohjeesta poiketen neuloin lapaset samanlaiseksi ja ovat enää päättelyä vaille valmiit.

Lankana olen käyttänyt Viking Baby ull ja lapaset on neulottu 2,5 puikoilla. Voi olla, että en tänä talvena vielä käyttöön ota vaan säästän ne ensi talveksi tai sitten vaikka joulupakettiin... saapi nähdä mitä lapasten kohtaloksi muodostuu.

tossut

Tässä vihdoinkin viime viikonloppuna valmistuneet tossut. Ohje on sama kuin rosan värisissä, mutta lankana on käytetty Svarta Fåretin Silja lankaa (muistaakseni). Kantapäässä jätin viimeisen kerroksen virkkaamatta, sillä olisi muutoin tullut minun jalkaani liian korkeaksi. Napiksi perus helmiäisnappi ja sopivat tuli.

Langan olen ostanut Oulunkylän lankamaailma Nordiasta joskus aikoja sitten, mutta en vain saanut aikaiseksi tehdä siitä mitää. Ystäväni innoittamana päätin virkata niistä tossut ja tossujahan ei koskaan ole liikaa... Oikealla kuva tossuista jalassa. On ihanan lämpöiset ja valmistuu nopeasti yhdessä illassa.