perjantai 6. syyskuuta 2013

Kirjoneulelapaset

Oon ollut enemmän tai vähemmän sairaana koko alkusyksyn ja pitkästyneenä olen myös neulonut paljon. Mielen piristykseksi ostin Kauneimmat Käsityöt, Lapaset, sukat ja asusteet lehden ja sieltä löysin näiden ihanien kirjoneulelapasten ohjeen. Lapaset on neulottu Gjestalin Silja -langasta, jota aikoinaan ostin kirjoneulelapasia varten Lankamaailma Nordiasta. Väreinä käytin beige, vihreä ja oranssi.

Ohje oli hauska ja helppo ja lapaset valmistuivat nopeasti. Itse ehkä tykkään pidenpivartisista lapasista ja jos vielä teen ojeella, pidennän vartta muutamalla sentillä. Vielä pitäisi päätellä nämä ihanuudet, mutta sen aika on myöhemmin ;). Voipi olla että nämäkin lapaset löytävät tiensä joulupakettiin.

Röyhelöhuivi


Alkoi osa langoista loppumaan enkä millään ole ehtinyt käymään Oulunkylän lankamaailma Nordiassa hakemassa lisää, joten päätin tilata heidän nettikaupan kautta muutamia lankoja ensi hätään. Heräteostona tilasin Campanello Four Seasons lankaa röyhelöhuivia varten. Vähän aikaa meni ihmetellessä, kuinka siitä neulotaan huivi, mutta onneksi löysin netistä selkeät ohjeet. Langassa on 3 kerrosta erivärisiä nauhoja ja riippuen, mitä väriä neuloo, huivin ilme ja väritys muuttuu. Tämän huvin neuloin viihin punaisella nauhalla, joten huiviin tuli liila-musta väritys ja on luonnossa todella kaunis. Tätä lankaa haluan lisää eri väreissä, joten joudun ehkä tekemään vielä uuden tilauksen jos en ennätä kauppaan. Huivi on menossa joulupakettiin.

huovutetut lapaset

 Syksyn alkaessa päätin tehdä loppuun keskeneräisiä projekteja ja yksi projekteista oli vasemmalla olevat huovutetut lapaset. Oon neulonut lapaset jo vuosi sitten, mutta en vain ole saanut aikaiseksi päätellä ja huovuttaa niitä. Lapaset on menossa serkulleni ja päätin tehdä ne loppuun ennen pakkasten tuloa. Lankana on käytetty Novita Puro lankaa, joka huopuu ihanasti. Tällä kertaa sain lapasista lähes identtiset, mikä Puro-langasta on vaikeaa. Osa langan ihanuutta onkin kerien erilaisuus. Ohje lapasiin löytyy Novitan Syksy 2009 lehdestä ja myös nettisivuilta.

Kun näytin lapasia serkulleni ennen huovutusta, pyysi kummityttönikin itselleen huovutettuja tumppuja. Päätinkin neuloa hänelle sellaiset joulupakettiin ilostuttamaan. Kummitytön lapasiin käytin Hjertegarnin Lima lankaa, joka oli valmiiksi raidallinen. Kokeilin tätä lankaa ensimmäisen kerran lapasiin ja ennen neulomista tein koetilkun, jonka huovutin koneessa saadakseni selville langan huopumisprosentin. Lanka käyttäytyi identtisesti Novitan Puron kanssa, joten neuloin nämäkin lapaset Novitan ohjeella ja samoilla silmukkamäärillä kuin Purolangasta tehdyt lapaset.  Lima -langasta tehdyt tumput on valmiina pehmeämmät kuin purosta tehdyt ja inasen ohuemman. Lanka hupuu kuitenkin tiiviiksi ja lapasista tuli aivan ihanat. Lima langasta tehtyjä tumppuja on huovutuksen jälkeen helpompi muotoilla sen pehmeyden vuoksi. Aion ostaa lisää tätä lankaa Lankamaailma Nordiasta ja neuloa tumppujakin joulupakettiin tänä vuonna.

Huovutetut tossua

Äitini on oikea vilukissa ja kuluttaa parit huovutetut tossut vuodessa puhki. Perinteiseen tapaan päätin tänä vuonna neuloa äitille lahjaksi huovutetu tossut. Tällä kertaa kokeilin Lankamaailma.fi sivuilta löytyvää ohjetta tossuille. Tossut on neulottu Hjertegarnin Lima langasta ja valmistuvat nopeasti. Tossut neulotaan edestakaisneuleen kahdella puikolla. Huovutin tossut 40 asteessa reilun tunnin ohjelmalla ja niistä tuli oikein hyvät. Seuraavan kerran teen tossuista hieman lyhyemmät, sillä oli mielestäni aavistuksen liian pitkät  kooksi 39.

Lanka on aivan ihanaa ja huopuu todella hyvin. Lanka huopuu tiiviiksi, mutta ei liian paksuksi ja niitä on helppo venyttää oikeaan mittaan kosteana. Tossujen malli on myös hyvä ja aionkin tehdä näitä joulupukin konttiin enemmänkin. Lankaa kului 3,5 kerää.

virkattu pikkukori

Isommasta korista jäi jäljelle valkoista Ribbon XL lankaa, josta päätin virkata korin Notivan kesäkäsityötä 2013 -lehden ohjeella. Virkkasin korin vähän syvemmäksi kuin ohjeessa oli ajatuksena tehdä siitä föönille sopiva teline. Mallailujen jälkeen laitoinkin kaikki hiusjarjat siihen ja korin naulakosta roikkumaan.

Naulakkolle ei ole oikein ollut käyttöä, kun se on suoraa päältä avattavan pesukoneen yläpuolella. Kaikki roikkuvat on aina tiellä, kun kannen avaa. Korin avulla sain naulakon hyvään hyötykäyttöön, kun kori roikkuu siitä. Jäljellä on lankaa vielä ainakin yhteen koriin, joten ajattelin virkata toisen samanlaisen.