sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Converse villasukkia

Ystäväni ja työkaverit ovat tilanneet multa urakalla converse-villasukkia ja niitä on tullut neulottua työmatkalla junassa. Tässä taas muutamia valmistuneita sukkia :)

Mustat sukat menossa ystäväni poikakaverille ja ne on neulottu Atelje Margaretasta tilatusta Anne-langasta puikoilla 4,5.


Oranssit sukat on neulottu Gjestalin Silja-langasta 3,5 Knitpron Cubic puikoilla. Nämä olen neulonut 50-vuotislahjaksi työtoverilleni. Tällä kertaa käytin pyöreitä 100 cm pitkiä kengännauhoja. Nauhat olis ehkä saanut olla vähän pidemmät, mutta pyöreä muoto sopi tähän väriin litteitä paremmin. Sukkien koko on 38.


Keltaiset sukat tilasi työtoverini ja lankana on käytetty Novitan Nalle lankaa (Aloe vera) sekä kärkeen Gjestalin Silja lankaa. Puikot 3,75 metallise Cubic puikot. Nämä annan hänelle läksiäislahjaksi. Sukista puuttuu vielä nauhat ja merkki.


Punaiset sukat on neulottu Ville -langasta, jota tilasin Lankamaailmasta. Ne on neulottu kummityttöni kaverille kiitokseksi kaisesta avusta mun tupareihin. Sukat on kokoa 42 ja ovat merkkiä vaille valmiit.

Sain vihdoinkin laitettua keltaisiin sukkiin nauhat ja merkin ja toimitettua ne myös saajalla....  Näihin sukkiin ei mielestäni sopinut perinteiset merkin hyvin ja päätin tehdä Novitan ohjeen mukaan pitsimerkit, joihin oman tyylini mukaisesti laitoin kiinni siniset tähdet. Niistä tuli mielestäni tosi kivat ja romanttiset.


Keeppi

Näin tämän hauskan  keepin ohjeen Suuri Käsityö -lehdessä 9/2013 ja ajattelin että se lämmittäisi mukavasti. Marraskuun pimeinä iltoina ryhdyin tuumasta toimeen ja neuloin sen itselleni lämmikkeeksi. Lankana käytin Atelje Margaretasta ostettua valkoista Anne -lankaa. Työn neuloin 8 ja 6 puikoilla ohjeen mukaisesti. Langan kulutusta en mitannut tarkasti, kun käytin sukista jääneitä vajaita keriä täysin kanssa. Arvioilta noin 250-300 g meni lankaa. Malli on mukava, kun sitä voi pitää eri tavalla muuttaen pääaukon kohtaa. Keeppi valmistui nopeasti ja oli helppo malli neuloa. Pari virhettä oli ohjeeseen päässyt, mutta ne huomasi suhteellisen helposti.Vyö on tehty neulomalla tuubia 5 silmukalla. Kuvissa 2 tapaa käyttää keeppia. Malli on kokoa s/m mutta itse L kokoisena venyy mukavasti.