perjantai 7. lokakuuta 2011

iso tonttu

Pikkutonttuni isompi kaveri valmistui vihdoin ja viimein pari päivää sitten. Kuten pikkutonttukin, tonttu on neulottu langan lopuista. Tämä tonttu on menossa lahjaksi ystävälleni ;-), koska hänen innoittamanaan olen nämä tontut neulonut...

Tontun korkeus ilman tupsua on noin 30 cm. Täytteenä on vanua. Tämänkin tontun olen neulonut tasoneuleena ja ommellut takasauman yhteen. Tonttu on täytetty jalkopäästä, joka on sitten ommeltu umpeen. Myssyyn tein POM POMilla tupsun, jota pienensin leikkaamalla. Tuli aika hauska vaikka itte sanonkin..

tupsutossut

Tämä tossujen ohje oli Novitan Kesä 2011 lehdessä ja on tehnyt mieli kokeilla sitä jo jonkin aikaa. Löysin laatikostani Raggegarnin vihreävalkoista lankaa ja päätin kokeilla ohjettä tästä langasta. Tossut on neulottu yksinkertaisella langalla ja 4 puikoilla. Tossut valmistui nopeasti, mutta on aika leveää mallia. Koska lanka oli mallia paksumpaa tossuista tuli kooltaan noin 40-41. Lanka on kestävää, ja soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen. Tupsut on tehty POM POM laitteella, jota opettelen tässä käyttämään... ;-)