perjantai 4. helmikuuta 2011

Pari tiskirättiä

Koska tiskirättejä ei koskaan ole liikaa, neuloin niitä vielä pari lisää. Lankana on käytetty Blend Bamboo -lankaa ja puikot 4,5. Yhdestä kerästä tulee neuloen 3 rättiä. Pienenpään on tehty sydän kuvio, mutta ei oikein pääse näkyviin tässä kuvassa. Tarkoitus on neuloa ja virkata rättejä reilusti ja viedä sitten tuliaiseksi ;-). Mulla on samaa lankaa paria muutakin väriä ja niistäkin on tarkoitus tehdä riepuja. Garnstudion sivuilla näin idea neuloa pesulappuja bambulangasta. Eli ei enää pumpulisia pesulappuja vaan kestäviä ekologisia pesulappuja. Hyvä idea käyttää lankakerän loput niihin.

virkatut tossut

Kesät tai siis kevään tekiessä tuloaan virkkasin tällaiset sisätossut puuvilla-viskoosisekoitelangasta. Lankana on sama kuin kirjanmerkissä eli Marks&Kattens Flox Star langasta. Ohje on Garnstudion sivuilta ja tossu valmistui kahdessa illassa. Näitä tossuja voi käyttää esim avokkaiden sijaan juhlissa. Tarkoitus on virkata samalla mallilla useampiakin tossuja eri langoista. Nappi vielä puuttuu, mutta se on sitä viimeistelyä...

Kirjanmerkki

Kun kerran aloin virkkaamaan, tein pienenä välityönä tämän virkatun kirjanmerkin. Ohje löytyy Garnstudion sivuilta ja oli nopea tehdä. Näitä voisi tehdä vaikka lahjaksi kavereille... Lankana on käytetty Marks&Kattens Flox Star lankaa, jossa on 68% puuvillaa ja 32% viskoosia. Ostin lankaa Oulunkylän lankamaailma Nordiasta ja ihastuinväriin. Viskoosi antaa langalle kivan kiillon ja tuo elävyyttä työhön.

Virkattu liivi

Uusimmassa novitan lehdessä oli tämän yksinkertaisen liivin ohje ja tuumasta toimeen. Lankana käytin Kittens Mohair lankaa, joka oli paksuudeltaan samaa kuin ohjeen lanka. Liivi valmistui nopeasti ja lankakin oli todella riittoisaa. Tähän L-koon liiviin kului vain 2 kerää lankaa. Mohair-langasta tästä tuli ihanan kevyt ja ilmava, mutta kuitenkin lämmin. Tätä kelpaa käyttää ensi viikolla töissä.

Lankavarastojen tyhjennystä helmikuussa

Muista blogeista innostuneena päätin asettaa itselleni lankojen ostokiellon helmikuussa (tällä kertaa se kyllä pitää ;-)) ja neuloa lankavarastoa tyhjäksi. Se on ollut ainakin tällä viikolla helppoa, sillä olen ollut flunssan kourissa ja maannut sohvalla katsellen telkkua. Samalla on sitten valmistunut yksi jos toinenkin käsityö. Kesken on taas monta uutta käsityötä, mutta samalla yritän tehdä vanhoja keskeneräisiä töitä valmiiksi.