maanantai 13. syyskuuta 2010

pikkutöitä

Välillä täytyy tehdä muitakin käsitöitä, kuin neulomisia. Virkkasin innolla pikkukukkia koristeeksi tekemiini tossuihin ja vähän tulevaisuudenkin varalle.... Lisäksi olen askarrellut erilaisia heijastimia syyspimeiden ratoksi. Inarista löysin ihanan hupalapasen, josta innostuin ottamaan mallia. Pikaliimalla tai kuumaliimalla liimatut heijastin kuviot pysyvät kiinni myös sateella. Ei muuta kuin lanka ja hakaneula ja heijastin on valmis.

Jotta pimeällä heijastin näkyisi kunnolla, olen liimannut heijastinkuviot molemmille puolille kuviota. Kukkaheijastin on tehty roseepitsi-laitteella ja kukka on liimattu itse huovutellu tähtikuviolle. Tästä on tarkoitus tulla koriste takin rinnukseen. Rintaheijastinkoruja pitäisi itseasiassa tehdä vähän enemmänkin ja laittaa vaikka myyntiin kirppiksellä.

Kuva on otettu ilman salamaa, sillä heijastin heijastaa valoa vähän liikaa valokuvan

kaitaliina

Pikkuliinojen jäkeen innostuin vähän isommasta huovutustyöstä, mutta se ei onnistunut aivan odotusten mukaan. toinen pää liinasta ei oikein tahdo huopua. Siksi liina onkin paksumpi toisesta päästä. Aion laittaa sen vielä kerran pesukoneeseen ja katotaan, josko se korjaantuisi. Langat on kyllä kiinni toisissaan, mutta aika löyhästi eikä liina tule kestämään käyttöä.

pikkuliinoja

Pitkästä aikaa tein lankahuovutusta jämälangoista. Nämä pikkuliinat valmistuivat nopeasti koneessa huovuttaen. Punainen on mukavaa joulunpunaista ja se sopiikin hyvin vaikka kynttilän alle joulupöydässä.

Tossujen tuunausta

Virkatut tossut kaipasivat jotain piristystä, joten virkkasin niihin tällaiset kukat novitan ohjeen mukaan ja kiinnitin ne napeilla. Valkoiset on mulle itselleni ja liilat menee joulupakettiin, mutta en kerro kenelle.

Valkoisen langan löysin kirpputorilta ja lanka on 100% villaa. Laiskana en tehnyt kunnollista mallitilkkua, joten huovuttaminen ei ihan onnistunut. Lanka kyllä huopui, mutta ei tarpeeksi, joten se jäi valmiinakin vähän reikäiseksi. Olisi pitänyt virkata ne pienemmällä koukulla. Toisaalta, eipähän ainakaan ole liian kuumat.

vierailu lankakaupassa...

Veljeni oli perheineen kylässä elokuussa ja yllätys yllätys, tuli sitten käytyä veljen vaimon kanssa lankakaupassa. Kummityttö oli mulle makutuomarina lankojen suhteen...

Tällä kertaa osasin hillitä itseni, enkä ostanut paljoakaan lankoja. Aina sieltä lankamaailma Nordiasta lähtee kuitenkin kassillinen lankoja. Siellä on niin mukavat myyjät ja kunnollinen lankavalikoima. Tässä on tämänkertaista saldoa.