sunnuntai 12. syyskuuta 2010

kerta kiellon päälle

Vielä yksi patalappu. Tähän patalappuun käytin kaikki loput hahtuvalangat. En vain muistanut kuvata huovutuksen jälkeen. Patalappu lähti äitin mukaan Suonenjoelle, sillä hän rakastaa liilaa väriä.

Patalappuja

Välillä alkaa kyllästyttämään sukkien neulominen, joten patalappujen virkkaaminen tuo vaihtelua. Samalla sain käytettyä langan loppuja. Turkoosi lanka ei ole huopuvaa lankaa, mutta käytin sitä siitä huolimatta. Keskustoissa on hahtuvalankaa, joka huopui kivasti eikä näin ollen näpit pääse palamaan kuumaa peltiä ottaessa.

Kukkapatalappujen ohje on Novitan lehdestä hiukan mukaillen. Rakasta Marimekon Unikko-kuosia ja siksi varmaan ihastunut tähän malliin. Aiemmin virkkaamani patalaput on aika lailla päätynyt lahjaksi ja niin saattaa käydä nytkin. Lankana on käytetty norjalaista villalankaa. Tällä hetkellä mulla on menossa turkoosi vaihe eli lähes kaikki turkoosin sivut kelpaa ja tarttuu käteen kaupasta.

Keltainen patalappu jälleen unikkomallilla ja neliö sekä pyöreä on omasta päästä. Liilassa ja harmaassa langassa on käytetty hahtuvalankaa. Harmaa on virolaista hahtuvaa ja virkattu kaksinkeraisesta langasta. Liila on pirtinkehräämön lankaa ja virkattu yksinkeraisesta hahtuvasta. Lankaa jäi vielä ylitse tossuista ja lapasista, joten käytin sen sitten patalappuun.

Tiskirätti


Sain tässä valmiiksi tekeillä olleen tiskirätin bambu-langasta. Ostin langan pari vuotta sitten Tampereen kädentaidot-messuilta ja tarkoitus oli neuloa sukat. Sukkia siitä ei sitten tullut, mutta useampi tiskirätti kylläkin. Lanka on riittoisaa ja todella hyvää. Alkuperämaa on saksa.

Pitäisköhän vierailla saksan reissulla lankakaupassakin....