torstai 28. marraskuuta 2013

Teepannun myssy

Oon jo pitkään halunut teepannulleni myssyä joka pitää teen lämpimänä. Päätin googletella, josko netistä löytyisi kiva malli myssylle ja löytyihän sieltä tämä helppo ja hauska ohje myssylle.

Laitoin ohjeen linkin vielä tuohon alle, josko joku muukin innostuu. Värejä en pahemmin suunnitellut, vaan tein sitä mukaan on hyvältä tuntui. Sain myös käytettyä jämälankoja kivasti. Tämä on tehty isommalla ohjeella eli 72 s/puoli. Lankoina on käytetty ainakin Anne-lankaa, Raggegarn, Villeä ja jotain muitakin jämiä.
Tupsun tein ohjeen mukaan, mutta sen voisi tehdä ihan perinteisenä tupsunakin tai vaikka virkkaamalla siihen kerroskukan. Mielikuvitus vain on rajana.


http://www.instructables.com/id/How-to-knit-a-quotproperquot-English-tea-cosy/?ALLSTEPS

Röyhelöhuiveja

Innostuin tänä syksynä neulomaan näitä röyhelöhuiveja enemmänkin ja päätin neuloa lähimmille työkavereilleni niitä joulupakettiin. Lankojen vyyhteet ehdin jo hävittää. Lila-pinkki-kirjava lanka on muistaakseni Atelje Margaretasta ostettua lankaa. Turkoosin olen ostanut Prismasta mutta en muista onko Novitan vai jonku muun lankaa. Paljeteilla koristeltu lanka 3 eri värissä on ostettu Lankamaailmasta ja maksoi vain 0,90 € kerä. yhteen huiviin meni 2 kerää. Pinkki lanka on myös ostettu Lankamaailmasta ja tähän huiviin kului lankaa noin 50 g, joten kerästä tulee vielä toinenkin huivi.

Unikko -pannunalusia


Lomalta paluu ei mun osalta ole alkanut parhaalla tavalla ja astman kiukuttelemana olen joutunut olemaan heti muutamaan otteeseen saikulla pari päivää kerrallaan. Saikulla on ollut aikaa tsekata kaikki keskeneräiset käsityöt ja järjestää ne yhteen paikkaan. No niitähän riittää....

Junamatkoilla tulee neulottua paljon perusvillasukkia, joten kotona haluan tehdä jotain muuta. Viimeaikoina oon innostunut virkkaamaan, vaikka ranne ei siitä niin tykkääkään. Pitkästä aikaa virkkasin Novitan ohjeen mukaan unikkopannunalusia/patalappuja. Lankana oli Schachenmayer smc Silenzio (50 % akryyli / 25 % super wash villaa / 25 % alpakkaa). Virkkuukoukku oli 6. Lanka oli yllättävän riittävää ja kahdesta punaisesta + yhdestä luonnon valkoisesta riitti 3 punaiseen patalappuun ja yhteen valkoiseen. Langan olen tilannut Atelje Margaretasta.

Lanka oli mulle uusi tuttavuus ja tykästyin. Se oli pehmeää ja sitä oli helppo virkata. Pölyää vaan sen verran, että ei voi paljon kerrallaan neuloa/virkata.