tiistai 22. helmikuuta 2011

Kaulahuivi

Löysin tätä ihanaa Hjerte Garnin Play it mohair-akryylilankaa Oulunkylän lankamaailma Nordiasta ja pakkohan sitä oli saada. Neuloin siitä pitsikaulahuivin, joka on menossa joululahjakassiin odottamaan.... Huivi valmistui nopeasti ja on kooltaa 25 x 130 cm. Lankaa tähän malliin kului vajaa 1,5 kerää. Neuloin huivin 6 puikoilla. Malli on Novitan Talvi 2008 lehdestä ja silmukkamäärä on 36s.

pesulappuja

Vieraillessa Garnstudion sivuilla näin siellä kestopesulappuja. Mahtava idea!!! käytin sitten minäkin langanloppuja tuohon tarkoitukseen. Tässä kuvassa virkatut ja neulotut laput on pääsääntöisesti tehty puuvillalangasta pikkeuksena valeanpunainen, joka on blend bamboo lantgasta virkattu. Täytyy ottaa mahdollisimmän pian kokeiltavaksi.

Ekologisuus on aina hyväksi ja hyvä ideä tuoda ne myös meikkien poistoon. On turhaa kulutusta käyttää puuvillasta tehtyjä pumpulilappuja, kun puuvillasta muutoinkin on pulaa. Nämä voi heti käytön jälkeen laittaa pyykin mukana koneeseen ja aina saa puhdasta. Lappu kestää myös huuhtomista toisin kuin pumpulilappu.

Tiskirättejä

Viikonloppuna olin Tampereella sukuloimassa ja kun lasten kanssa leikkimiseltä ehti, valmistui muutama tiskirätti. Jokohan mun tiskirätit alkais riittämään...

Kaikki muut paitsi punainen riepu, on neulottu Blend Bamboo langasta ja on bambu-puuvillasekoitetta. Punainen lanka on puuvillalankaa (marks&kattens).

Toinen isoäidin neliöistä on neulottu Novitan ohjeen mukaan, mutta kerroksia tehty enemmän. Pyöreä rätti on virkattu pylväillä. Punainen on tehty 3 puikoilla ihan vain edestakaisneuleella.