lauantai 7. joulukuuta 2013

Kaulahuivi

Aloitin tämän kaulahuivin neulomisen jo viime talvena, mutta sain sen valmiiksi vasta nyt syksyllä (laiskuutta)... Ohje on Novitan Talvi 2012 lehdestä ja lankana on Pirtin kehräämön villalankaa, jota ostin Kädentaidot messuilta syksyllä 2012. Malli sopi tähän lankaan erittäin hyvin. Nyt kun sain vihdoin ja viimein pääteltyä huivin, saan sen ehkä käyttöönkin :)

Kännykkäpusseja

Näiden kännykkäpussien ohje löytyy myös Novitan kesäkäsityöt -lehdestä. Olen kuitenkin hieman muokannut ohjetta omaan makuuni ja lankalaatuun liittyen. Turkoosi pussi on virkattu akryylilangasta ja neliökoristeen olen korvannut sukissä käyttämälläni Conversen merkillä eli siitä on tullut niinkuin converse-kännykkä pussi :) Sopii mielestäni todella hyvin tähän malliin. Pinkki pussukka on virkattu Novitan Hanko-langasta. Jätin valkoiset raidat pois. Virkkasin valkoisesta langasta lenkin ja tarkoitus olis kiinnittää nappi vielä, jotta pussukan saa suljettua. Koristeena tälle laitan tämän heijastinkukan tai ehkä pitsikukkia, en ole vielä päättänyt.

Villasukat

Olipa nämäkin villasukat jääneet päättelemättä ja olikin korkea aika saada ne valmiiksi. Sukat on kokoa 42 ja ajattelin laittaa ne iskälle joulupakettiin. Varren lankana on Atelje Margareta Anne lankaa ja jotain sinistä jämälankaa. Teräosa on muistaakseni neulottu Jämsän huopatehtaan Tuisku-sukkalangasta, joka on todella kestävää ja pehmenee käytössä.

Kerhokassi

Novita kesäkäsityöt lehdessä oli tämän ihanan kassin ohje ja innostuin virkkaamaan tämä heti lehden ostettuani jo kesällä. Käsitöiden päätteleminen on aina yhtä puuduttavaa, joten tämäkin on jäänyt laatikon pohjalla odottamaan viimeistelyä. Päätin, että en aloita uusia käsitöitä ennenkuin olen päätellyt odottavat työt ja tämänkin kassin viimeistelyyn meni vain 10 minuuttia. Lankana on käytetty pinkkiä ja beigeä Novitan Hanko-lankaa. Tämä kassi on pieni kerhokassi ja on tehty täysin ohjeen mukaan. En  ole vielä varma pidänkö kassin itse, vai annanko sen lahjaksi jollekin pikkutytölle ;)

Tiskirätti

Korista jäi jäljelle pieni määrä Hanko lankaa, eikä siitä ehkä olisi saanut enää korkeaa pikkukoria. Olen jo pari vuotta käyttänyt pelkästään itse virkattuja tai neulottuja tiskirättejä ja vanhimmat alkavat olemaan jo huonossa kunnossa. Päätinkin virkata loppulangasta uuden tiskirätin. Nämä kestorätit on siitä käteviä, että ne voi huoletta pestä 60 asteessa ja kestävät pitkään. Olen myös huomannut, että tahrat lähtevät paremmin pois pöydästä eikä rätti ala haisemaan niin nopeasti kuin kertakäyttöiset.

virkattuja pikkukoreja

Pikkukoreille on aina tarvetta ja näihin saa hyvin kulumaan langanloppuja. Nämä korit on virkattu Novitan Kevät 2013 ohjeen perusteella oman innoituksen mukaan. Pinkki ja beige kori on virkattu Novitan Hanko -langasta. Turkoosi kori on jotain akryyli lankaa, jota olen ostanut Prismasta. Beigen korin sisällä on valkoista akryylilankaa ja pinkin korin sisus beigeä Hanko-lankaa sekä valkoista akryylilankaa. Turkoosin korin sisus on valkoista samaa akryylilankaa kuin turkoosi. Akryylilankakorin olen virkannut kaksinkertaisesta langasta 7 virkkuukoululla. Korit on hauskoja ja nättejä. Sisällä kulkevia lankojen väriä vaihtamalla koreihin saa hauskaa elävyyttä. Seuraavaksi aion virkata vastaavia koreja isompana trikookuteesta ja ehkä matalampana niin niistä saa vaikka hedelmäkoreja :)