tiistai 4. lokakuuta 2011

Lasten lapaset

Nämä lapaset on neulottu Anne -langasta. Kuvio ja langan kuvioninti onnistui mainiosti ja näistä tuli aivan ihanat. Lapaset on kokoa n. 120. Silmukoita puikolla oli 8 ja puikkojen koko 4. lapset valmistui päivässä.

villasukkia

Sain tänään vihdoinkin pääteltyä nämä villasukat. Molemma taitaa olla kokoa 37-39. Punaharmaat on neulottu Lankamaailma Nordiasta ostamastani langasta Raggegarn ja harmaa valkoiset Anne-langasta, jota tilasin Atelje Margarethasta. Tottahan sitä nimikkolankaani oli saatava. Molemmat mallit on neulottu Novita ohjetta noudattaen. Se on selkeä malli ja sukat valmistuvat joutui.

Kirjoneulelapaset

Ystäväni teki näitä ihania lapaia monivärisenä ja munhan oli pakko kopioida malli. Käytin silmmukkamääränä 44 silmukkaa, joka oli ohjetta pienempi, mutta mulla oli paksumpi lanka. Halusin myös tehdä nämä kaksivärisen. Mallin kopioiminen onnistui muutoin hyvin, mutta unohdin merkitä peukalon paikan ja ottaa sen malli ylös... sävelsin siis hiukan....

Lapaset olis tarkoitus laittaa pukinkonttiin. Lankana on käytetty Norjalaista villalankaa nimeltä Rubin Superwash, jota olen ostanut lankamaailma Nordiasta. Lanka on 100% villaa, mutta konepesu kestävää. Lapaset on neulottu 3,5 puikoilla.