lauantai 9. lokakuuta 2010

Työn alla...

Syksy on käynnistynyt mukavasti käsitöiden merkeissä ja huomenna kokoonnumme taas ystäväni luokse marttailemaan yhdessä...

Tällä hetkellä mulla on kesken 4 villasukat ja kahden lapaset.

Lisäksi aloin askartelemaan vessapaperirullista tonttuja. Tontuilta puuttu päät eli täytyy mennä maanantaina Tiimariin ostamaan massapalloja ja punaista hahtuvaa tonttulakkia varten. Kunhan valmistuvat, laitan niistä kuvat tänne.

Uusimmassa Novitassa oli tehty langasta niitä ihania koristeellisa palloja, joita yleensä on tehty paperinarusta. Ajattelin tehdä punaisia palloja joulukuusen koristeeksi, mutta täytyy ostaa liimaa lisää. Oli todella hieno idea tehdä niitä langasta, näin tulee jämälangat hyvään käyttöön.

Paljon on ideoita, mutta niin vähän aikaa.... ja kohta koittaa myös Tampereen kädentaidot -messut.

Kahvipussit kiertoon

Ihailen kuorokaveriani, joka jaksaa väkertää kahvipusseista upeita kasseja ja puikkokoteloita (täytyykin kuvata ne tänne näytille).

Päätin kokeilla itsekin pienen työn ja täytyy todeta, ettei riitä kärsivällisyys. Mun kone ei tee kaunista ommelta, enkä jaksa alkaa säätämään asetuksia kahvipusseja varten. Kone toimii hyvin kankaalle. Tein sen vuoksi vain tällaisen pienen pannunalusen ja kiinnittämiseen käytin kuumaliimaa...

Tämän pannunalusen tekemiseen meni pari päivää. Ensin piti avata pussit ja leikata niistä sopivan kokoisia suikaleita. Tähän pannunaluseen meni kahvipusseja 6-8 kpl. Yhden suikaleen leveys oli 7 cm ja se on taiteltu kolminkerroin. Koska en tiennyt kuinka päätellä punonnan jälkeen, pujottelin päät nurjalla puolella punoksen mukaisesti eli alustasta tuli myös aika paksu. Taitaa toistaiseksi jäädä viimeiseksi työksi....

huovutetut tossut


Nämä tossut valmistui eräänä iltana ja sain ne peräti huovutettuakin koneessa. Ovat menossa kummitytölle... Virkkasin jo aiemmin yhdet samasta langasta, mutta niistä tuli liian pienet. Menivät kyllä hyvään tarkoitukseen eli toiselle pikkutytölle (itseasiassa kummityttöni pikkuserkulle). huovutin tossut kahteen kertaan, sillä jäivät inasen isoksi ekan pesun jälkeen. Nyt ovat hyvät!!! Täytyy vielä koristella tossun kärki.

Lankana on käytetty Safirgarn lankaa ja nämä on virkattu yksinkertaisesta langasta. Mallina on ollut Novitan sivuillakin oleva tossun malli. Lanka huopuu todella hyvin 40 asteen kirjopesussa. Nämä ovat kokoa 30-32

Tiskirättejä

Kävin viime viikolla pitkästä aikaa taas Oulunkylän lankamaailma Nordiassa. Lähdin hakemaan bambulankaa, mutta mukaan tarttuikin tätä ihanan väristä puuvillalankaa... Sääli neuloa näin ihanasta langasta tiskirättejä, mutta toisaalta saapahan ihailla keittiössä. En kuitenkaan raaskinut tehdä kuin yhden tiskirätin ja sitten aloitin virkkaamaankaikkea muuta pientä ;-)


Vasemmalla oleva tiskirätti on myös tehty puuvillalangasta, joka on ostettu jo aiemmin. Päätin neuloa näitä varastoon, kun rätit tuppaa aina oleen pesussa. Oon myös neulonut näitä lahjaksi ja työtovereilleni kokeiltavaksi.