maanantai 21. lokakuuta 2013

Ranteenlämmittimiä

 Ystäväni on menossa naimisiin tällä viikolla ja viime viikolla hän laittoi viestiä, josko voisin neuloa hänelle hanskat käsiä lämmittämään. Hanskojen neulominen ei oo oikein mun juttu ja vastasin, että voi neuloa ranteen lämmittimet. Hyväksynnän saatua ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Olin aiemmin nähnyt kaupoissa Novitan Säde-lankaa, jossa on paljetteja ja tiesin heti, että siitä langasta neulon lämmittimet. Sitten alkoikin ohjeen etsiminen. Ullaneuleen sivuilta olen löytänyt monta ihanaa ohjetta toteutettavaksi ja sieltä löysinkin näiden ihanien ranteenlämmittimien ohjeen. Malli on Sorelli (http://www.ullaneule.net/0308/ohjeet_sorelli.html). Morsiamien toiveesta johtuen en neulonut lämmittimiä aivan niin pitkäksi kuin ohjeessa ja jouduin vähän säätämään ohjetta.  Lämmittimet valmistui todella nopeasti ja malli oli ihana. Puikot oli 3,5.


Aiemmin itselleni neulomasta hihattimesta jäi lankaa jäljelle ja päätin neuloa itsellenikin samanlaiset, mutta lyhyemmät. Koska omien lämmittimien lanka oli paksumpaa, tein tuon sormien ympäri tuleva rinkulan ketjusilmukkaketjulla ja toimi oikein hyvin. Saa nähdä laitanko häihin käteen ;) Nämä on neulottu 4,5 puikoilla.


Mulla on pitkään ollut kesken työkaverilleni tulevat ranteenlämmittimet ja onnistuin hävittämään niiden ohjeen. Koska tämä oli niin nopea ja helppo ohje, päätin neuloa vielä yhdet työkaverilleni. Näistä jätin kuitenkin tuon sormen ympäri tulevan lenkin ja kärkikavennuksen tekemättä eli on ihan tasaiset. Tein yläosaan samanlaiset kiinteäsilmukka- ja rapuvirkkauskerrokset kuin alareunaan ja täytyy todeta, että ovat todella mukavat. Musta lanka on Atelje Margaretan Anne lankaa ja neulottu 4,5 puikoilla.

Tuubihuiveja

Ostin viimesyksynä Tritexin myymälästä tätä ihanaa pöllö-kangasta tuubihuiveja varten. Tarkoituksena oli ommella kavereille huivit joululahjaksi, mutta jäi vain suunnitelmaksi. Tänä syksynä mulla oli vihdoin intoa ja sairaana ollessa aikaa ommella huivit valmiiksi ja yhden nappasin heti käyttööni. Yksi menee työkaverilleni lahjaksi ja kolmas kaverilleni joulupakettiin.