sunnuntai 18. elokuuta 2013

Poikittain neulotut lapaset

Viime syksynä oli Novitan lehdessä ohje poikittainneulotuista lapasista. Innostuin neulomaan niitä urakalla joulupakettiin ja yhdet lapaset jäi harmittavasti kesken langan loppumisen takia. Löysin talvella lankaa lisää Tampereen lankamaailma Nordiasta ja neuloin lapaset loppuun. Kuten yleensä, käsitöiden päätteleminen on aina yhtä tuskaa ja sain pääteltyä ne vasta heinäkuussa. Tässä ne nyt on sitten valmiina. Lankana on käytetty Gjestalin Raga Soft lankaa.

Lovikkaita

Kesälomalla, heinäkuun helteillä on aikaa neuloa lapasia talven varalle ja joulupakettiinkin. Ohje löytyy järbon www. sivuilta. Käytin ohjeena ruotsinkielistä versiota, joka omasta mielestäni toimii parhaiten. Koska itse pidän vähän pidemmistä varsista, neulon muutaman kerroksen ohjetta enemmän ennen peukaloa. Näihin lapasiin soveltuu lanka kuin lanka riippuen siitä haluaako ohuemmat vai paksummat. Mallikin on erittäin helppo. Kaikki lapaset on neulottu 5 puikoilla.

 Näiden lapasten lankana on käytetty Novitan Kelo -lankaa, Jota löysin Prisman alekorista. Langasta tulee ihanan paksut  ja pehmeät lapaset. Lanka soveltuu lovikkaisiin erittäin hyvin ja lapaset valmistuu yhdessä hujauksessa. Aikuisten lovikkaisiin menee lankaa 1½ kerää.

 Tämä liilan langan löysin kesälomalla Ruotsin Landvetterin markkinoilta. Lanka on Järbon Lovikkalankaa. Langankulutus näihin lapasiin oli 2 vajaa vyyhteä.

Valkoiset lovikkaat on neulottu Naturgarn -langasta, joka on inasen ohuempaa kuin Järbon lovikka tai Novitan kelo-lanka. Lapasista tulee kuitenkin ihanan lämpöiset ja kauniit.

virkattu kori


Mun on useaan otteeseen pitänyt virkata koreja säilytystä varten. Tämä kori syntyi Kauhavan lanka-aitan sivuilta löytyneellä ohjeella. Lankana olen käyttänyt Hooked ribbon XL-lankaa. Koriin meni lankaa sellaiset 1 ½ kerää (noin 375 g). Korissa on hyvä säilyttää lankavyyhtejä ym pientä käsityösälää. Kori näyttää kuvassa pieneltä, mutta on hyvän kokoinen.