sunnuntai 18. elokuuta 2013

Lovikkaita

Kesälomalla, heinäkuun helteillä on aikaa neuloa lapasia talven varalle ja joulupakettiinkin. Ohje löytyy järbon www. sivuilta. Käytin ohjeena ruotsinkielistä versiota, joka omasta mielestäni toimii parhaiten. Koska itse pidän vähän pidemmistä varsista, neulon muutaman kerroksen ohjetta enemmän ennen peukaloa. Näihin lapasiin soveltuu lanka kuin lanka riippuen siitä haluaako ohuemmat vai paksummat. Mallikin on erittäin helppo. Kaikki lapaset on neulottu 5 puikoilla.

 Näiden lapasten lankana on käytetty Novitan Kelo -lankaa, Jota löysin Prisman alekorista. Langasta tulee ihanan paksut  ja pehmeät lapaset. Lanka soveltuu lovikkaisiin erittäin hyvin ja lapaset valmistuu yhdessä hujauksessa. Aikuisten lovikkaisiin menee lankaa 1½ kerää.

 Tämä liilan langan löysin kesälomalla Ruotsin Landvetterin markkinoilta. Lanka on Järbon Lovikkalankaa. Langankulutus näihin lapasiin oli 2 vajaa vyyhteä.

Valkoiset lovikkaat on neulottu Naturgarn -langasta, joka on inasen ohuempaa kuin Järbon lovikka tai Novitan kelo-lanka. Lapasista tulee kuitenkin ihanan lämpöiset ja kauniit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti