lauantai 1. lokakuuta 2011

villasukkia

 Tässä taas parit villasukat.... turkoosiruskeat ovat koko 26-28 ja lankana käytetty Viking Froya lankaa, väri 112. Varteen olen tehnyt raitoja toisella Viking garnin langalla, jota oli jäänyt pieni jämä aiemmista sukista. Näin tätä ihanaa lankaa lankamaailma Nordiassa ja sitä oli pakko saada. Täytyis vielä ostaa sitä pari kerää lisää ja neuloa siitä lapaet.

Alemmat sukat on kokoa 37-39. Varteen olen käyttänyt erilaisia jämälankoja ja valkoinen on Raggegarn, väri 029. Tykkään neuloa sukkia Raggegarnin langasta, vaikka se on karheaa. Lanka pehmenee käytössä ja pesussa ja on kestävä sukkalanka.

Huppuhuivi

Sain ystävältäni 3 kerää tätä ihanan turkoosia Novitan Teddy -lankaa. Päätin heti neuloa siitä huppuhuivin, jonka ohjeen näin novitan lehdessä (talvi 2008). Silmukoita yhteensä 26 ja puiko 9.

Huivi valmistui suhteellisen nopeasti muiden käsitöiden lomassa ja on ihanan lämmin. Nyt vain pakkasia odotellessa.

Patalappuja

Heinäkuun helteillä tuli neulottua taas huovutettuja patalappuja. En vain saanut aikaisemmin aikaiseksi valokuvata niitä. Nämä on mukavia välitöitä ja kiva antaa vaikka lahjaksi. Lanka on Gjestalin cortina Soft eri väreissä.

Kietaisujakku

Lankamaailma Nordiasta sai yhdessä vaiheessa käupanpäällislankan hjertegarnin hjerte boucle lankaa. En vain keksinyt mitä siitä tehdä. Lankakerän mukana tuli ohje kietaisujakulle ja tuumasta toimeen, päätin vihdoinkin neuloa sen. Laatikkoon oli kertynyt useamman väristä lankaa, mutta ainoastaan tätä valkoista oli varastossa useampi kuin yksi kerä. Jakku valmistui kahden illan aikana ja Kokoon M meni vain 3, 5 kerää.

J nyt vielä valokuvan kanssa.

Kauluri

 Olen halunnut neuloa kauluri jot pitkään, mutten vain saanut aikaiseksi. Ollessani syyskuussa sairaslomalla astman takia oli sitten aikaa neuloa vaikka mitä ja tämä kauluri oli yksi niistä.

Lankana on käytetty Hjertegarnin Hjerte boucle lankaa. Silmukka määrä lappuosassa on ollut 25 silmukkaa ja pääntieltä poimittu 36 silmukkaa. Levy/lappuosa on neulottu tasona etukappaleesta takakappaleeseen ja lopuksi pääntieltä poimittu silmukoita. Olalle on jätettu 2 s per olka.

Puikot ovat olleet 6 ja kauluri osa neulottu joustinneuleena 1o, 1n, lappuosa ainaoikeaa. Työ valmistui päivässä

Neulepaita

Sukkien neulomisen kyllästyttämänä päätin neuloa paidan piiiiitkäääästä aikaa. Ohje on Novitan kevät 2011, malli 42.

Lankana on käytetty Mark&kattens Fame Rand väri 671. Olen neulonut paidan puikoilla 6, eli neule on ilmava. Puikot 5 olisi olleet ehkä paremmat.

Paitaan kului vain 2 kerää lankaa (a 100g) ja paidan koko on M. Paita valmistui 3 päivässä ja sitä on pidetty paljon. Alla täytyy vain pitää toppia...

Joulutonttu

Ystäväni innoittamana päätin neuloa joulutuntun. Langan loppuja innokkaalle neulojalle kertyy aika lailla ja tähän pikkutonttuun niitä saa kaytettyä kivasti. Pituutta tälle tontulle kertyi 13 cm hatun kanssa. Olen neulonut tontun tasoneuleena 25 s:lla. Takasauma on ommeltu ja tonttu täytetty jalkopäästä ennen umpeen ompelemista. Hatun neuloin erikseen ja kiinnitin senn päähän. Täytteenä on huovutusvillaa, kun tähän hätään en löytänyt vanua.