torstai 10. joulukuuta 2009

Tiskirättejä bambulangasta


Läysin netistä eriläsiä tiskirättejä, jotka oli joko neulottu tai virkattu. Pakkohan oli minunkin sitä kokeilla ja tein ensin kokeilurätin neuloen kulmasta kulmaan. Koska kyseessä oli kokeilu, en edes päätellyt langanpäitä, vaan halusin heti kokeilemaan. Täytyy myöntää, että oli toimiva. Pyyhkii pöydän paremmin kuin sifonetti ja kuivuukin nopeasti. Rätin voi kaiken lisäksi pestä 60 asteessa.

Tänään tein jo toisen, joka on tarkoitus antaa lahjaksi. Tai ehkä otan sen itselleni käyttöön ja teen niitä lisää. Tiskirätin voi tehdä mistä tahansa langasta, kunhan se kestää 60 asteen pesun. Hyvä idea langanloppujen käytölle.

Sininen on puuvillaa ja erittäin toimiva esim. silmaläsien pyyhkimiseen/kiillottamiseen.

Pari muumitaloa lisää...

Tein tilauksesta kaksi muumitaloa vielä lisää. Tällä kertaa käytin valmistaikinaa (Myllynparas) ja taloihin alustoineen kului 3 pakettia taikinaa á 500g. Koristeiteina käytetty smarties mini- rakeita ja englannin lakuja. Kuorrute on tehty itse ja värjätty sinisellä elintarvikevärillä.
Kuorrute on helppo pursottaa pienestä minigrippipussista, kun leikkaa vain kulman auki. Kuorrute säilyy hyvin pussissa myös seuraavaan päivään kuivumatta.
Toisen talon pihalla hääräilee muumipappa ja toisen muumimamma. Talossa on kaksi kuistia ja vaihtaa paikkaa riippuen alustan mallista. Vielä pitäisi kääriä talot sellofaaniin.


Muumitalon kokoominen vaatii vähän enemmän hermoja, kuin tavallinen talo, mutta kun tekniikan oppii, kokoominen käy nopeasti. Osat kannattaa koristella ennen kokoomista. Itse kokoan ensi katon tekemällä 2 kolmen palan osaa ja yhdistämällä nämä kattopuoliskot tosiinsa. Näin katosta tulee oikean muotoinen ja "pyöreä".

Samalla tavalla kokoan myös itse talon rungon. valmiista katosta voi mitata oikean kulman seinille ja on helpomi koota puolikas talosta ja yhdistää puoliskot toisiinsa kuin lisätä pala kerralla ja saada kaikki seinät oikeille kohdilleen. Kun olen yhdistänyt talonpuoliskot valmiiksi rungoksi, kiinitän rungon sulalla sokerilla alustaan.

Kun runko on kiinni alustassa, kiinnitän kuistit ja viimeiseksi katon. Sitten onkin talo loppusilausta vaille valmis. Pihalle koristeet ja tomusokeria päälle. Talo kannaattaa säilyttää sellofaaniin käärittynä ettei se pölyty ja on syötävää vielä joulunkin jälkeen.