torstai 10. joulukuuta 2009

Pari muumitaloa lisää...

Tein tilauksesta kaksi muumitaloa vielä lisää. Tällä kertaa käytin valmistaikinaa (Myllynparas) ja taloihin alustoineen kului 3 pakettia taikinaa á 500g. Koristeiteina käytetty smarties mini- rakeita ja englannin lakuja. Kuorrute on tehty itse ja värjätty sinisellä elintarvikevärillä.
Kuorrute on helppo pursottaa pienestä minigrippipussista, kun leikkaa vain kulman auki. Kuorrute säilyy hyvin pussissa myös seuraavaan päivään kuivumatta.
Toisen talon pihalla hääräilee muumipappa ja toisen muumimamma. Talossa on kaksi kuistia ja vaihtaa paikkaa riippuen alustan mallista. Vielä pitäisi kääriä talot sellofaaniin.


Muumitalon kokoominen vaatii vähän enemmän hermoja, kuin tavallinen talo, mutta kun tekniikan oppii, kokoominen käy nopeasti. Osat kannattaa koristella ennen kokoomista. Itse kokoan ensi katon tekemällä 2 kolmen palan osaa ja yhdistämällä nämä kattopuoliskot tosiinsa. Näin katosta tulee oikean muotoinen ja "pyöreä".

Samalla tavalla kokoan myös itse talon rungon. valmiista katosta voi mitata oikean kulman seinille ja on helpomi koota puolikas talosta ja yhdistää puoliskot toisiinsa kuin lisätä pala kerralla ja saada kaikki seinät oikeille kohdilleen. Kun olen yhdistänyt talonpuoliskot valmiiksi rungoksi, kiinitän rungon sulalla sokerilla alustaan.

Kun runko on kiinni alustassa, kiinnitän kuistit ja viimeiseksi katon. Sitten onkin talo loppusilausta vaille valmis. Pihalle koristeet ja tomusokeria päälle. Talo kannaattaa säilyttää sellofaaniin käärittynä ettei se pölyty ja on syötävää vielä joulunkin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti