keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Huovutetut lapaset

Sain vihdoin huovutettua nämä tältä erää viimeiset huovutetut lapaset. Kuvassa lapaset on ennen huovuttamista. Lankana on käytetty Schachenmayr nomotta Wash-Filz-it -lankaa ja väri 01091. Lanka on ostettu Fiinaneuleesta, Helsingistä. Lapasten ohje löytyy myös Fiinaneuleen sivuilta. Mallina lapaset ovat ihanat. Huovutin lapaset vahingossa tehokkaammalla 40 asteen ohjelmalla ja ne huopui mulle liian pieniksi. Niitä pystyy kyllä kosteana venyttämään ja muotoilemaan. Taidan laittaa joulupakettiin jollekin pienikätisemmälle ;). Aion kokeilla ohjetta myös muista langoista tehtyihin lapasiin ja tämä peukalakiila on todella kiva. Lanka huopui noin 35 %.

Tuubihuiveja

Vuosi sitten ostin Tritexiltä tätä ihanaa lammastrikoota ja tarkoituksena oli tehdä niistä joulupukinkonttiin tuubihuiveja. En vain saanut aikaiseksi kuin leikata huivit, Nyt sain vihdoinkin ommeltua huivit valmiiksi ja lahjapaketteihin on menossa. Vielä kun tätä kangasta saisi villaisena, olisin tyytyväinen. Niin ihanaa se oli.

Nyt sainkin pitkästä aikaa ompelukoneen pois olkkarin pöydältä ;) neulominen soi siis jatkua..

Trikoonuttuja

Löysin kangasvalikoimastani tällaista trikookangasta, jota olen ostanut joskun, muistaakseni Tritexilta tai Eurokankaasta. En tiennyt mitä tehdä kankaalla ja nuttuprojektin innoittamana päätin ommella nuttuja tarvitseville. Kangas sopii hyvin nuttuun ja on pehmeä vauvan iholle. Kangasta jäi vielä jäljelle pariin nuttuun, mutta taidan tehdä siitä jotain muuta tällä kertaa.