perjantai 4. heinäkuuta 2014

pitkät villasukat

Ystäväni toi mulle lähes valmiit villasukat, koska lanka oli loppunut eikä hän jaksanut purkaa. Toinen sukka oli valmis ja toinen tehty kantapäähän saakka. Mä neuloin loppuun niin pitkälle kuin lankaa riitti ja purin sen jälkeen valmiista sukasta sen verran, että saan ne kärkiosasta samalla langalla. Tässä sukat on vielä vaiheessa, mutta nyt jo päätteyä vaille valmiit. Kunhan saan ne valmiiksi, vien ystävälleni ne takaisin ;).
 Innostuin ompelemaan vauvan peitosta jäljelle jääneistä kankaista erikokoisia pussukoita ja penaaleja. tuli käytetty näin loppukankaat ja näistä tuli hauskoja lahjaideoita. Noi penaalit toimii myös hyvinä silmälasikoteloina. Tässä vain osa tekeleistä.

Hopeatoffee -pussukka

Olen jo pitkään halunnut kokeilla näitä karkkipaperipussukoita. Silitin karkkipaperit kevyesti, jonka jälkeen sommittelin niistä sopivan kokonaisuuden. Silitin taakse tukikankaan ja päällystin tavallisella kontaktimuovilla. Pussin sisälle on laitettu vuori vaaleanpunaisesta loimusametista.

Oli itseasiassa aika hauskaa ommella tämä ja annoin sen lopulta työkaverilleni, jolla on aina hopeatoffeeta töissä.

Ommeltu vauvan touhupeitto

 Ystäväni pyysi minua ompelemaan heidän tulevalle pikkuiselle touhupeiton. Unohdin tietysti ottaa kuvan valmiista peitosta, joten ohessa kuvia työn vaiheesta. Peitto on reunustettu kuvassa näkyvällä sinisellä kankaalla.

Pöllö on irrotettava (kiinni tarralla), joten sen tilalle voi laittaa jonkun muunkin lelun. Olen käyttänyt mahdollisimman paljon erilaisia pintoja ja kankaita. Joihinkin on laitettu vanua ja toisiin karkkipaperia sisälle. Olen myös jättänyt läppiä, joista on helppo ottaa kiinni.

Puun lehtiin on tehty myös kirjailua  erilaisen pinnan saamiseksi. Tämä oli hauska projekti ja suosittelen muillekin. Toista samanlaista ei tule vastaan.lisää virkattuja koreja

Tässä lisää valmistuneita koreja. Korien lankana on käytetty Kilaforsin lankaa kaksinkertaisena. Sisällä taas sekalaisia lankoja. Nämä on yhden illan satoa ;)

teepannun myssy

Pienempi teepannuni kaipasi myssyä ja eikun tuumasta toimeen. Sain nämä langat ystävältäni enkä tarkkaan tiedä mitä ne on. Ruskea on lampaan villaa. Ohje löytyy hakusanalla tea cosy googlettamalla. Käytännössä tehdään 2 samanlaista kappaletta ja ommellaan sivut yhteen jättäen aukot kahvalle ja nokalle. Tämä on kuitenkin tulossa japanilaiseen teekannuun, jossa kahva on päällä. En siis aio ommella sivuja yhteen vaan teen niihin lenkit ja napit, jotta sen voin pujottaa kahvan alta. Näin voi siis kaataa kannusta niin, että myssy on pannun päällä.

virkattuja koreja

Mietin mitä voisi pienillä langan lopuilla tai ylin jääneillä yksittäisillä kerillä oikein tehdä ja mieleeni tuli pienet virkatut korit. Rakasta tätä Novitan ohjetta, joka löytyy Kevät 2013 lehdestä. Sisällä voi käyttää kaikkia ylijääneitä langanloppuja ja jokainen kori on yksilöllinen. Nämä korit on virkattu Pinkistä Isoveli -langasta ja sisällä kaikkia valkoisia langan loppuja (7 lankaa). Korit on menossa lahjaksi eräälle pikkutytölle, joka toivoi minulta koria.

Lapasia

Kevät on ollut kiireistä enkä ole pahemmin blogia ehtinyt päivittää. Innostuin pitkästä aikaa neulomaan kirjoneulelapasia ja tässä työn tuloksia edelleen päättelemättä...

 Nämä lapaset on neulotto Kilaforsin langasta ja malli on Knittingroomin kerhokäsityö, jonka mukana myös langat tuli. Malli oli kaunis ja helppo ja lapaset valmistuivat todella nopeasti. Lapaset on naisten kokoa ja väreinä valkoinen ja tumman harmaa.

Koska ihastuin malliin, pääätin tehdä samoin tein lapaset myös erivärisenä eri langasta. Nämä punamustat on neulotto Atelje Margaretan Anne -langasta ja ohuemmasta langasta johtuen ovat lasten kokoa.


Pinkki-beigen pöllölapasten ohje on Ravelrystä ostettu. Tämä on Snowy Owl malli. Mallissa on hauskaa että kämmen sisäpuolella on pöllö selin. Oon jo aloittanut toisia lapasia neulomaa. Lankana näissä lapasissa on Viking Vilma ja beige Novitan Nallea, jotka ovat paksuudeltaan samoja ja käyttäytyy myös konepesussa samalla tavalla.