lauantai 25. tammikuuta 2014

Täytekakku

Täytin hiljattain pyöreitä ja lupasin tehdä töihin kakun... Jotta en liian aikuiseksi muuttuisi, kakku oli vaalenapunaisen eri sävyissä. Oikealla valmis kuva kakusta. Tarkoutuksena oli tehdä kenkälaatikko, mutta kanteen ei riittänyt kaulintamassaa.... Piti siis ispiroida...

Kakun kenkä on tehty sokerimassasta, joka on värjätty pastavärillä tuon sävyiseksi. Kukka on vohvelikukka ja kiinnitetty elintarvikeliimalla. Kummityttöni teki ensimmäiset versiot kengistä ja korkoa kiinnittäessä onnistuin hajoittamaan molemma kengät. Niihin oli tehty vuorikin valkoisesta sokerimassasta.... Jouduin tekemään tilalle uudet ja yllättäen hajotin toisen. Onneksi jäi vielä yksi kakkuun kiinnitettäväksi. Tässä vielä lähikuva kengistä.

Koska kakku oli vaaleanpunasävyinen, myös kerrokset on värjätty. Ohje on kirjasta Taivaalliset täytekakut ja sieltä sateenkaarikakku. Taikina oli enemmänkin kuivakakkumaista eli ei siis perinteinen sokerikakku. Pohjaa on kostutettu vaniljasiirapilla, mutta väliin tein massan rahkasta, kermavaahdosta, valkosuklaasta ja omatekoisesta lemon curdista. Yhdistelmä toimi, mutta itse tykkään vähän kosteammasta kakusta.


Heijastimia

Riihimäen lasimuseon joulumessuilla näimme tämän tyyppisiä ihania heijastimia ja päätin kokeilla niiden tekemistä. Unohdin ottaa ensimmäisen erän tekeleistä kuvan, mutta tuo punasävyinen on siitä. Näitä oli hauska tehdä ja aion tehdä enemmänkin laukkuun kiinnitettäväksi. Pitäis vain saada heijastin lankaa vähänlisää. Kun leveämpi lanka loppui, käytin ohutta lankaa. Osan tein vain heijastin langasta ja osaan laitoin hopean väristä lankaa joukkoon, Näin siitä tuli vähän elävämpi. Helmiä on ostettu jo varastoon, nuo klipsilukot vain puuttuu ja tietty se leveämpi heijastinlanka....

virkattuja koreja

 Syksyllä innostuin myös virkatuista koreista ja virkkain niitä jos jonkin kokoisia eri langoista. Oikealla olveva kori on virkattu mukaillen Novitan ohjeetta, jossa sisällä kuljetetaan lankoja. Kuten kuvasta näkyy, kirisitin keskellä ehkä liikaa sisällä kuljetettavia lankoja, mutta korista tuli kiva ja siihen mahtuu paljon keskeneräisiä käsityöitä.... Trikookuteen ostin lankamaailma Nordiasta ja se oli aivan ihanaa kuvioollista kudetta.

Innostuin virkkaamaan suojat myös keittiötyövälineiden ikeasta ostettuihin metallisiin koreihin. Tuovat kivasti väriä keittiön ikkunalle. Toinen on virkattu Novitan ojeella akryylilangasta ja toinen trikookuteesta. Akryylilangasta tehty on ehkä vähän liian pieni metallikorille, mutta teen joskus vähän isomman tilalle.

virkattu matto

Viime syksy kului sairastaessa ja silloinhan on aikaa käsitöille itsensä viihdyttämiseksi....

Virkkasin Lankamaailma Nordiasta ostamastani trikookuteesta tällaisen maton Garnstudiosta löytämälläni ohjeella. Raidat tein oman ispiraation ja mielialan mukaan. Maton piti tulla eteiseen kaappien eteen, mutta on sen verran korkea että ovet ei tahtonut aueta. Laitoin sen toistaiseksi parvekkeen oven eteen ja kesällä sitten parvekkeelle ilostuttamaan.