lauantai 25. tammikuuta 2014

Täytekakku

Täytin hiljattain pyöreitä ja lupasin tehdä töihin kakun... Jotta en liian aikuiseksi muuttuisi, kakku oli vaalenapunaisen eri sävyissä. Oikealla valmis kuva kakusta. Tarkoutuksena oli tehdä kenkälaatikko, mutta kanteen ei riittänyt kaulintamassaa.... Piti siis ispiroida...

Kakun kenkä on tehty sokerimassasta, joka on värjätty pastavärillä tuon sävyiseksi. Kukka on vohvelikukka ja kiinnitetty elintarvikeliimalla. Kummityttöni teki ensimmäiset versiot kengistä ja korkoa kiinnittäessä onnistuin hajoittamaan molemma kengät. Niihin oli tehty vuorikin valkoisesta sokerimassasta.... Jouduin tekemään tilalle uudet ja yllättäen hajotin toisen. Onneksi jäi vielä yksi kakkuun kiinnitettäväksi. Tässä vielä lähikuva kengistä.

Koska kakku oli vaaleanpunasävyinen, myös kerrokset on värjätty. Ohje on kirjasta Taivaalliset täytekakut ja sieltä sateenkaarikakku. Taikina oli enemmänkin kuivakakkumaista eli ei siis perinteinen sokerikakku. Pohjaa on kostutettu vaniljasiirapilla, mutta väliin tein massan rahkasta, kermavaahdosta, valkosuklaasta ja omatekoisesta lemon curdista. Yhdistelmä toimi, mutta itse tykkään vähän kosteammasta kakusta.


1 kommentti:

  1. Moikka!
    Pystyisikö sinulta tilaamaan näitä converse villasukkia? (http://kdentaidotkunniaan.blogspot.fi/2012/07/converse-villasukkia.html)

    VastaaPoista