lauantai 13. maaliskuuta 2010

kaavojen piirtämistä


Tällaiselta se lattia näyttää kaavojen piirtämisen jälkeen siisteimmillään.... ;). En kyllä tiedä, mitä tuo sammutuspeitto kuvassa tekee...

Lisää paitoja


Pakkohan se oli tänään ommella vielä pari paitaa.... Yllä on tunika, jonka kaava löytyy Moda 3/2009. Lyhensin helmaa noin 20 cm:llä. Hihat on poimutettu kuminauhoille, mutta kuvasta se ei näy niin hyvin. Tunika muistuttaa itse asiassa pari vuotta sitten ostamaani Marimekon tunikan mallia. Kangas löytyi Tuusulan Eurokankaasta.

Tässä sitten Tritexin myymälästä ostettu kangas ruskean sävyisenä. Kauluksessa on tumman ruskeaa resoria, joka oliki liilan sävyisessä paidassa käytettyä jäykempää. Piti vähän fixailla, jotta sain kauluksen laskeutumaan paremmin. Kangas on aivan ihanaa, ohutta ja laskeutuvaa trikoota. Tässäkin puserossa on 3/4 pituiset hihat.

PInkkiä, pinkkiä...

Tämä pinkki kangas löytyi Tritexin myymälästä Tampereelta. Halusin siitä väljän hihattoman topin. Kaava on Suuresta Käsityölehdestä 5/2003. Lehdessä pusero on tehty ohuesta sifongista. Laitoin pääntielle kuminauhan enkä tehnyt halkiota. Kaava oli aika reilun kokoinen, mutta tässä mallissa väljyys ei haittaa. Lopusta kankaasta valmistuu Baby Born nuken vaatteita. Laitan niistä kuvat tänne myöhemmin.

T-paitoja

Tuli pitkästä aikaa ommeltua T-paitoja. Taannoisella Tampereen reissulla tuli käytyä Tritexin myymälässä ja mukaan tarttui muutamia kivoja trikookankaita. Ostosten innoittamana kävin myös Eurokankaassa Helsingissä ja Tuusulassa, josta löytyi lisää ihania trikoita ja vaalean turkoosia resoria parilla eurolla.

Tässä puserossa on 3/4 hihat. Kaava on Moda 1/2009, jossa pusero oli tehty laskeutuvasta satiinikankaasta. Toimii hyvin myös trikoosta. Kaarrokkeen tein resorikankaasta. Kankaan kuviosta tulee mieleen aivan 80-luku. Ostin samaa kangasta Tritexin myymälästä myös ruskeasävyisenä ja tarkoitus olis tehdä siitä samanlainen paita.


Tämän kankaan löysin Helsingin Eurokankaasta. Ihanan turkoosi ja todella napakka kangas. Palalle ei jäänyt hintaa kuin pari euroa. Paita on aika tyköistuva ja kaava löytyy Suuri Käsityölehti 6-7/2003