sunnuntai 7. marraskuuta 2010

huovutetut tossut


Tässä ensimmäiset huovutetut tossut, joista tuli lasten tossut tai oikeastaan vauvan tossut. Koosta en oo varma, mutta tossun pituus on noin 11 cm. Vieressä vertailun vuoksi kännykkäni.
Nämä on virkattu Novitan ohjeen mukaan ja yksinkertaisesta hahtuvasta. Alla kuva ennen huovutusta. Toisen tossun kärki on hieman enemmän oranssi kuin toisen, mutta ero ei huovutuksen jälkeen enää ole niin selvä. Koko ennen huovutusta: ympärys 22 cm ja pituus 22 cm. Nämä ovat menossa lahjaksi työkaverilleni, joka saa vauvan helmikuussa.

hahtuva mielessäin...


Päätin perjantaina pistäytyä Itäkeskuksessa ja siellä olevassa pienessä lankakaupassa, josta saa virolaista hahtuvalankaa. On ollut tarkoitus poiketa siellä jo aiemmin, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Mukaan tuli lopulta 3 kerää liukuvärjättyä hahtuvaa. Tämä virolainen hahtuva on todella ohutta ja siitä johtuen hieman taipuisampaa kuin Pirtin kehräämän hahtuva. Lapasissa pidän tästä virolaisesta hahtuvasta huomattavasti enemmän. Unohdin sitten sitten valokuvata nämä vyyhdit, joten olen jo ehtinyt virkkaamaan 3 tossut yhdestä vyyhdestä. Roosan ja oranssin tilalta siinä vyyhdessä oli sinistä. Roosasta on tarkoitus neuloa itselleni lapaset ja voi olla, että oranssistakin tulee lapasia. Lanka on tosi riittoisaa ja mun pesukoneessa yksinkertaisesta virkattu huopuu 50 % 40 asteen kirjopesuohjelmassa (1h 10min).

Villasukat

Nämä villasukat on ollut työn alla jo viime talvesta. Koska valmistuminen oli hidasta, otin ne työmatkakäsityöksi. Niin siinä sitten kävi, että ratikan ajolangat oli yhtenä iltapäivänä taas pudonnut ja Mannerheimintiellä oli hillitön ruuhka. Kotimatka kesti lähes tunnin ja yllättävästi toinen sukka valmistui. Kun toinen sukka oli valmis, oli helppo neuloa toinenkin valmiiksi. nämä sukat ovat kokoa 42-44 ja ovat menossa joulupakettiin.. ;-)

Joulu tulossa


Tilatessani ekologisia puupuikkoja Käsityötalo Margaretasta, löysin sieltä tämän ihanan virkattujen tonttujen ohjeen. Ohje löytyy ilmaiseksi myös osoitteesta www.jarbo.se, jonne on tullut ohjeita myös suomen kielellä. Olen virkannut tämän tontun yksinkertaisesta langasta. Ohjeesta poiketen en sulkenut yläaukkoa, vaan se peittyy hyvin lakin alle. Tämän voi antaa lahjaksi tai laittaa vaikkapa kuusen alle...