perjantai 22. lokakuuta 2010

huovutetut lapaset

Nämä lapaset neuloin jo muutama viikko sitten, kun olin lomalla. Lankana on käytetty Novitan Puro lankaa ja värinä Kaarna. Ohje on Novitan lehdestä ja vaikka tein suurempana kuin ohjeessa, meinas silti tulla liian pienet. Mun pesukone on ilmeisesti liian tehokas linkoukseltaan. Toisaalta näistä tuli ihanan paksut ja lämpöiset. Lanka on neulottu yksinkertaisena.

Kokeilin ensimmäistä kertaa Puro-lankaa taidan käyttää sitä toistekin ainakin lapasiin. En ole kovinkaan ihastunut huopanen-lankaan, mutta tämä on aika kivaa lankaa ja huopuu hyvin. On myös suhteellisen edullista lankaa. Unohdin sisältä muovipussit eikä huopuneet kiinni, joten pitän langasta vielä enemmän. Näihin lapasiin riitti 100 g eli 2 kerää. Tänään Helsingissa tulikin lunta ja ilma oli kylmä, joten kohta näitä lapasia tarvitaan.

Tiskirätti

Välikäsityönä neuloin taas tiskirätin puuvillalangasta. Ostin tätä ihanaa lankaa Lankamaailma Nordiasta. Lanka on muistaankseni Mark&Skattensin lankaa. Oon ehtinyt heittämän vyötteen pois, joten ihan varma asiasta en ole. Tätä löytyi eri väreissä, mutta mua innosti tämä limen vihreä. Tämä onkin menossa sitten joulupakettiin. Lankaa jäi vielä toiseenkin rättiin, joten enköhän jossain vaiheessa neulo tai virkkaa vielä yhden rätin.

Villasukkatalkoot...

Koska villaukkavarasto on huvennu kovaa vauhtia, oon viime viikolla neulonut urakalla villasukkia ja samalla keventänyt lankavarastoani. Tämä ihana lankan on ostettu Lankamaailmanordiasta ja taisi olla elokuun kuukauden lankaa. Jostain syystä ostin sitäv vain kerä, joten olen sukkien jalkapöytään neulonut leveän raidan Rede-langasta. Pinkin värinen lanka toi vähän piristystä sukkaan, joista mulle tulee mieleen ihan 80-luku. Nämä sukat ovat kokoa 30-32.


Oikealla olevat sukat on neulottu Novitan 7-veljestä langasta ja ovat kokoa 38-40. Malli on Garnstudion sivuilta malli Drops 109-34. Koska käyttämäni lanka oli paksumpaa kuin mallissa käytetty, ovat ne hiukan leveämmät, mutta aivan ihanan lämpöiset. Saattavat löytää tiensä lahjapakettiin...


Varastostani oli kaikki miestensukat myyty, joten tarkoituksenani oli neuloa niitä vuorostaan. Tuli pieni laskuvirhe ja suunnitellusta koosta 42-43 tulikin 40-41, mutta väliäkö tuolla. Varteen on käytetty erilaisia jämälankoja ja teräosa on neulottu Raggegarn -langasta. Olen käyttänyt tätä lankaa aiemminkin ja runsaasti. Se on kestävä villasekoitelanka ja erinomaista saapassukkiin. Itseäni langan karheus ei haittaa ja pidän niitä myös ihan paljaissa jaloissa. Karheus kyllä häviää 80%:sesti pesujen myötä.