perjantai 6. syyskuuta 2013

Huovutetut tossua

Äitini on oikea vilukissa ja kuluttaa parit huovutetut tossut vuodessa puhki. Perinteiseen tapaan päätin tänä vuonna neuloa äitille lahjaksi huovutetu tossut. Tällä kertaa kokeilin Lankamaailma.fi sivuilta löytyvää ohjetta tossuille. Tossut on neulottu Hjertegarnin Lima langasta ja valmistuvat nopeasti. Tossut neulotaan edestakaisneuleen kahdella puikolla. Huovutin tossut 40 asteessa reilun tunnin ohjelmalla ja niistä tuli oikein hyvät. Seuraavan kerran teen tossuista hieman lyhyemmät, sillä oli mielestäni aavistuksen liian pitkät  kooksi 39.

Lanka on aivan ihanaa ja huopuu todella hyvin. Lanka huopuu tiiviiksi, mutta ei liian paksuksi ja niitä on helppo venyttää oikeaan mittaan kosteana. Tossujen malli on myös hyvä ja aionkin tehdä näitä joulupukin konttiin enemmänkin. Lankaa kului 3,5 kerää.

1 kommentti:

 1. Hei!
  Meillä on yhteisiä harrastuksia näköjään, eli muutimme välivuodeksi Ivaloon, suorittamaan opintoja loppuun ja vaeltelemaan! Nyt kun kaamosaika alkaa olla käsillä, vaeltelu on vähän aikaa poissa kuvioista, opintojen lisäksi ehtii neulomaan. Olen tehnyt useita huovutettuja lapasia, nyt olisi tarkoitus tehdä myös tossut. Olen etsinyt kivoja malleja, mutta nyt vasta törmäsin tässä blogissasi sellaisiin. Sanoit ohjeiden olevan Lankamaailman sivuilla, mutta sieltä en löytänyt linkkejä ohjeisiin, vain lankoihin. Onko sinulla nämä (tai muiden kivojen huovutettujen neuletossujen) ohjeet mahdollisesti saatavilla?
  Jos haluat kurkistaa meidän kuulumisiamme blogistamme, niin täältä löytyy:
  http://tunturienjuurelle.blogspot.fi/
  Mukavaa talvenaikaa sinulle!
  -tiina

  VastaaPoista