perjantai 13. syyskuuta 2013

Pöllöpipoja

 Käspaikassa oli eräs neulonut tälläisia ihania pöllöpipoja ja mun oli ihan pakko saada ohje. Ohje on saatavilla neulojien foorumilta Ravelry.com, johon pitää kirjautua. Ohje maksoi 4,50 euroa, mutta on sen arvoinen. Olen käyttänyt ennenkin engalannin kielisiä ohjeitä, joten itselleni ojeen tulkitseminen ei tuottanut vaikeuksia. Ohjeen mukaan pipoon käytetään paksua lankaa ja 6 pyöröpuikkoja.

Harmaaseen pipoon olen käyttänyt Atelje Margaretan Anne lankaa kaksinkertaisena ja neulonut pipon 5,5 pyöröpuikoilla. Yläosaan jouduin neulomaan enemmän kerroksia kuin ohjeessa, koska käyttämäni lanka ja puikot olivat ohuemmat. Silmiksi pöllölle laitan mustat helmet, jotka vielä odottaa kiinniompelua. Kuvassa lanka näyttää paljon vaaleammalta kuin todellisuudessa se on. Lanka sopii hyvin pipoon, sillä se on pehmeää eikä villasta huolimatta kutita ainakaan minua.

Valkoinen pipo on neulottu yksinkertaisesta Järbon  4-säikeisestä Gästrike -langasta. Pipo on lasten kokoa ja vaatii vielä vuoren sisälle, sillä lanka on karheaa ja kutittaa aika lailla. Lanka on kuitenkin kestävää ja lämintä. Tälle pöllölle tulee hailun vaaleanpunaiset helmet silmiksi.

Pipo valmistuu hetkessä ja sairaana ollessa tein eilen puolessa päivässä 2 pipoa. Tarkoituksena onkin neuloa näitä pipoja työkavereilleni joululahjaksi. Haluan pöllöstä vähän suuremman aikuisten pipoon, joten muokkasin ohjetta seuraavaa pipoa varten vähän suuremmaksi. Haaveena on myös neuloa lapaset, johon käytän kämmeneen tuota pöllöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti