perjantai 13. syyskuuta 2013

Nuttuja

 Näin Facebookissa mainoksen Nuttuprojektista, kun eräs ystäväni oli tykännyt sivustosta. Projektin ideana on ommella tai neuloa nuttua Etiopian synnytyssairaaloiden vauvoille. Nutuilla on tarkoitus houkutella äitejä synnyttämään sairaalaan kotisynnytyksen sijaan. Projektin innoittamana monet käsityöihmiset on lähteneet mukaan ja nuttuja on valmistunut urakalla. Nyt äidit saavat nutun mukaan kotiin :) Villainen nuttu lämmittää mukavasti ja mahtuu vielä vuoden ikäiselle päälle.
Lisää tietoa ja ohjeet nutun tekemiselle löytyy sivulta: http://www.nuttu.info/

Olen aina miettinut mitä tehdä langan lopuilla ja nyt innostuin minäkin neulomaan nuttuja :). Yllä olevaan nuttuun on käytetty Dropsin Frost ja Gjestalin Silja -lankaa. Oranssi on Siljaa ja keltapunainen Frost lankaa. Koska Frost on ohutta, olen neulonut sitä kaksinkertaisena ja Silja yksinkertaisena. Halusin samanlaiset etu- takakappaleet, joten olen neulonut nutut pyöröpuikoilla. Linkki pyöröpuikoilla tehtävään nuttuun löytyy myös nuttu.info -sivuilta. Kädenaukot tuli mielestäni aika kaposiksi ja seuraavaan nuttuun aionkin suurentaa kädenaukkoja.Tämä pinkki kirjava nuttu on neulottu Trysil Ida ja Viking Froya -langasta. Tummempi fuksian värinen lanka on jotain jämälankaa, josta en tiedä varmaksi. Tämäkin nuttu on neulottu pyöröpuikoilla. Nutusta tuli hieman ohuempi ja pienenmpi kuin oranssista, mutta toisaalta lapsetkin on erikokoisia :). Käyttämäni langat sopivat oikein hyvin nuttuihin ja ovat mielestäni Novitan Nalle-lankaa pehmeämpiä. Tähän nuttuun tein kädenaukot suuremmiksi ja nuttu onnistuikin hyvin.

Tässä vielä molemmat nutut yhdessä. Haluan nutuista mahdollisimman värikkäitä ja iloisia. Nutun neuloo yhdessä päivässä ja ohje on yksinkertainen. Työn alla on vielä yksi nuttu puuvilla/viskoosisekoitelangasta ja sitten lähetän ensimmäisen satsin Tuuriin yhteyshenkilölle odottamaan toimitusta Etiopiaan. Haastankin kaikki neulojat mukaan mahtavaan hyväntekeväisyysprojektiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti