perjantai 12. marraskuuta 2010

tumput hahtuvasta

Olin alkuviikon sairaana ja kun olo kävi tylsäksi, käytin ajan neuloen ja sohvalla löhöten. Parin päivän aikana valmistui mm. nämä huovutetut lapaset. Ohje on Novitan talvi 2005. Varret olen neulonut 7-veljestä lanhasta 10s/puikko ja itse kämmen osa virolaisesta hahtuvasta 15 s/puikko. Ohjeen mukaan kämmenosaan tulee silmukoita vähemmän, mutta mielestäni kämmen osa tulee aina liian tiukaksi, joten lisäsin vähän... liikaakin.... Piti meinaan huovuttaa 2x 1h 10min ohjelmalla. Lapaset on neulottu ekologisilla sukkapuikoilla kokoa 7.

Lapasista tuli aika paksut, mutta lämpöiset ja mukavat käteen. Aioin tehdä myös toiset vastaavat, mutta käytän rannekkeeseen vähän ohuempaa lankaa ja kämmenosan aion neuloa 13 silmukalla. Virolainen hahtuva on todella ohutta, joten lapaset on neulottu kaksinkertaisella langalla.

Ensiviikolla kun on kädentaidon messut Tampereella aion ostaa suomalaista hahtuvaa ja neuloa niistä lapasia ja tossuja. Oikein innolla jo odotan niitä messuja, niin paljon ostettavaa ja ideoita haussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti