sunnuntai 1. elokuuta 2010

huovutusta

Jotta käsityöt ei olisi yksipuolisia, virkkasin välillä tossuja, jotka huovutin koneessa. Oikealla olevat kirkkaan punaiset tossut virkkasin juhannuksena automatkalla Helsingistä Suonenjoelle. Langan merkkiä en tiedä, sillä lanka oli valmiiksi pussitettu Lankamaailma Nordiassa. Koostumus oli 80 % villaa ja 20% nylonia. Pussissa oli lappu; soveltuu huovutukseen. Täytyy myöntää, että lanka huovuttui hyvin jo 30 min lyhyt pesussa 40 asteessa.

Vaalean liila lanka on Pirtinkehräämön hahvuvavillaa. Löysin kiekon Someron kesätorilta ja väri oli niin ihana, että oli pakko ostaa se. Tossut on menossa joulupakettiin, mutta en kerro kenelle... Hahtuva oli todella paksua, joten virkkasin yksikertaisena. Ohje on Novitan Kevät 2007 lehdessä ja tein täysin sillä ohjeella. Hahtuva huopuu niin hyvin ja kauniisti, että taidan ostaa lisää sitä. Lankaa jäi vielä yli, joten tein siitä muutakin.

Viininpunaiset tossut on neulottu kaksinkertaisesta Vestlandsgarn langasta, joka sekin on ostettu Lankamaailma Nordiasta. Lanka huopuu todella hyvin ja olen käyttänyt sitä aiemminkin mm. unikkopatalapuissa. Nämä ovat menossa työkaverilleni joululahjaksi. Sisälle aion ostaa viellä villapohjallisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti