sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Villasukkia...


On taas syksyn aikan valmistunut lisää villasukkia ja parit tossut. Alkoi myös langat loppumaan ja on täytynyt jo ostaa lisää. Osa sukista valmistui jo kesällä, mutta en vaan ole saanut kuvattua ja siirrettyä kuvia.

Työkaverini osti multa muutamat sukat, joten oli pakko kuvata kaikki. Viime viikolla sain sitten kuvattua loputkin tekeleeni.


Olen viime aikoina kokeillut sukkien neulomista myös kahdella puikolla. Alkoin perinteiset sukat kyllästyttämään ja halusin vaihtelua. Pinkkien sukkien ohje löytyy kirjasta Suloiset sukat ja pääliosa on virkattu. lankana taitaa olla Novitan 7-veljestä.


Nämä punaiset sukat on sitten omasta päästä. Nämä myös tehty kahdella puikolla ja lankana Marttojen iloinen kausiväri. Kahdella puikolla neuloessa ei tarvi taiteilla sukkapuikkojen kanssa, mutta pääteltävää on enemmän. Pitäsi vielä kokeilla tehdän pääliosa erivärisestä langasta ja kokeilla sukkien neulomista kärjestä alkaen.


Tänä syksynä on tullut neulottua muutama pari myös miesten villasukkia ja tässä on yksien sykkien kuvat. Varteen olen käyttänyt jämälankoja, mutta siniharmaa ja harmaa lanka on raggilankaa. Sukkien koko on 42-45 eli perusmiestensukkakoko.


Tässä taas naisten sukkia ja sukissa on lankana käytetty Raggilankaa, joka on vähän paksumpi villasekoitelankaa. Tuntuu aluksi karhealta, mutta pehmenee käytössä aika nopeasti ja sukat on lämpimät jalassa. Sukat on neulottu 3½ puikoilla ja valmistui parissa päivässä työmatkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti