sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Tässä parit tossut, jotka syksyllä on tullut neulottua

Harmaat tossut olen neulonut Hjerte bouckle-langasta, jota varastoon on kertynyt kerä jos toinenkin kaupanpäälisinä lankamaailma Nordiasta.

Lanka on ihanan pehmoista villasekoitelankaa ja erittäin riittoisaa. Olenkin rakastunut tähän lankaan ja näitäkin tossuja on tarkoitus neuloa lisää. Tällä hetkellä tulossa punaisena Marks&Kattens Teddy-langasta niin aikuisten kuin lastenkin koossa.


Lankakorin pohjalle oli jäänyt myös Novitan lankaa, joka on 100% akryyli. Langasta on valmistunut aiemmin jo roseekukkahuivi, jonka tietty unohdin kuvata...

Tossut on neulottu aloittaen kantapäästä. Eli olen tehnut eka kantapään 12 silmukalla (vahvistettu) ja neulonut 24 krs. Sitten olen vain poiminut reunasta silmukat (12) ja nelonut tasoneuleena yht. 36 s:lla 8,5 cm. Tämän jälkeen luodaan 12s lisää ja siirrytään neulomaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Kärkikavennukset tehdään kuten normaalisti villasukissa. Pituus kannattaa jättää pari cm lyhyemmäksi kuin villasukissa, jolloin pysyvät paremmin jalassa. Reunaan virkataan muutama kerros kiinteitä silmukoita ja koristeeksi kukka.

Tossut valmistuvat nopeasti ja tuo vaihtelua neulomisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti