sunnuntai 23. joulukuuta 2012

piparkakkumökkejä

 Jokavuotiseen tapaan leivoin piparkakkumökkejä seurakunnan myyjäisiin. Nämä pikkumökit on tehty gluteiinittomasta taikinasta. Taikina on itse tehty ja on tehty normaalin piparkakkutaikinan ohjeen mukaan. Jauhoina olen käyttänyt gluteiinitonta jauhoseosta (sunnuntai) 45% ja tattarijauhoja 55%. Tällä koostumuksella taikinasta tulee tulee parasta ja pipareista rapeita  ja koossa pysyviä. Tänä vuonna leivoin taikinasta 5 pientä mökkiä ja lopuista itselleni sitten pipareita syötäväksi. Jokainen talo on koristeltu vähän eri tavalla. Tein kolme vaaleanpunaista mökkiä ja yhden sinisen ja yhden vihreen mökin.

Gluteiinittomia pipareita leivottaessa on tärkeää muistaa pestä kaikki muotit ja alusta ym huolella ja jättää tavallisilla jauhoilla leipomisen siihen saakka kunnes mökit on pakattu eikä kontaminaatiota pääse syntymään.  Koristeisiin tulee myös kiinnittää huomiota eli kaikkien koristeidenkin tulee olla gluteiinittomia. Tomusokerikuorrutteen teen itse kananmunanvalkuaisesta ja tomusokerista ja värjäilen sitä tarpeen mukaan elintarvikeväreillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti